Haberler

Ergenekon Soruşturmasında Sona Yaklaşılırken, Duruşma Salonuna Karar Verilecek

Ergenekon Soruşturmasının Tamamlanma Aşamasına Geldiği Şu Günlerde İddianamede Olması Beklenen 47'si Tutuklu Yaklaşık 100 Sanığın Nerede Hakim Karşısına Çıkacağı Netleşmeye Başladı.

Ergenekon soruşturmasının tamamlanma aşamasına geldiği şu günlerde iddianamede olması beklenen 47'si tutuklu yaklaşık 100 sanığın nerede hakim karşısına çıkacağı netleşmeye başladı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde tüm sanıklar, avukatlar ile izleyicilerin sığacağı bir duruşma salonun olmaması nedeniyle duruşmanın Silivri Cezaevi yerleşkesi içerisinde yer alan yüksek güvenlikli duruşma salonun da yapılmasının düşünüldüğü öğrenildi. Davanın açılmasının ardından görevli mahkemenin başsavcılıkla beraber duruşmanın Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda ya da başka büyük bir salonda yapılacağı yönünde kararını verecek.

Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunun özellikleri ise şöyle:

"Avrupa'nın en büyük cezaevi olma özelliğini sahip olan Silivri Cezaevi, her birinin kapasitesi bin 333 kişi olan kapalı 8 adet L Tipi, ile 400 kişi kapasiteli bir adet açık ceza infaz kurumundan oluşuyor. Cezaevi yerleşkesinde 8 adet iş atölyesi, 6 adet dershane, bir adette çok amaçlı salon bulunuyor. Yerleşke içinde bulunan cezaevlerinin her biri 323 güvenlik kamerası ile 24 saat gözleniyor. 10 bin 904 kişi kapasiteli Silivri Cezaevi yerleşkesine girişler ise göz biyometrisi taraması ile gerçekleştiriliyor. Bu şekilde içeriye kesinlikle izinsiz giriş yapılamıyor. Kapılarda yer alan X-ray cihazları ile her türlü eşyanın tüm detayları görülebiliyor".

Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan adliye binasında, son teknolojinin kullanıldığı geniş ve tam güvenlikli iki adet duruşma salonu yer alıyor. Duruşma salonları çok sanıklı ve güvenlik riski yüksek davaların görülmesi için tasarlanmış.

(YM-ED-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title