Haberler

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Behiç Gürcihan Adliyeye Sevk Edildi

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınan Acikistihbart.com Adlı İnternet Sitesinin Sahibi Behiç Gürcihan Adliyeye Sevk Edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan acikistihbart.com adlı internet sitesinin sahibi Behiç Gürcihan adliyeye sevk edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gürcihan, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu ve işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Gürcihan'ın babası emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan da adliye önünde oğlunun çıkışını beklemeye başladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Gürcihan, "Benim gözaltında olduğumu yazan basın mensupları var. Ben oğlumla ilgili bilgi alamazken basının bu konuda bilgi alması çok ilginç. Sebep söylendiyse de avukata söylenmiştir Avukatın da bilgi sahibi olmadığını biliyorum. Gazetecilerin bilgi sahibi olmaları çok ilginç. Benim oğlum düşüncesinden kaleminden başka hiçbir şeyi yoktur. Oğlumun arkasındayım. Ulusalcı milliyetçi çizgiye sahip arkadaşlarıyla sadece demokratik, yasal bir şeyler yapma gayreti içindedir. Hiç bir maddi beklentisi yoktur. Sadece ulusal değerlere sahip çıkma adı altında bir şeyler yapma çabası içindedir" dedi.

Oğlunun Ergenekon yapılanması içinde olduğunu düşünmediğini söyleyen Gürcihan, "Fikri düzeyde ulusalcıdır. Savcının demokrasiyi koruma altında yaptığı mücadeleden dolayı kutluyorum. Eğer böyle bir çete varsa sonuna kadar gidilmeli, ortaya çıkarılmalı. Sadece demokrasiye yönelik çeteyi değil rejime yönelik çeteyi de çökertmek lazım. Şu anda iddianame açıklanmadı. Savcı bir senedir üzerinde durduğuna göre savcının inandığı iddialar var. Ben devletin yargıcına saygı duyuyorum. Ergenekon içinde oğlumun tanıdığı kişiler olabilir ama işin içinde silahlı örgüt varsa oğlum bilmeden bu işe girmiştir" diye konuştu.

(İST-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title