Haberler

Ergenekon Gözaltılarına Zonguldak'tan Tepki

Add Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, Add Genel Başkanı'nın Ergenekon Soruşturmasında Göz Altına Alınması ile İlgili Açıklama Yaptı.

ADD Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, ADD Genel Başkanı'nın Ergenekon soruşturmasında göz altına alınması ile ilgili açıklama yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, Ergenekon soruşturması kapsamında ADD Genel Başkanı'nın göz altına alınması ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. ADD Zonguldak Şubesi'nde Karahasan'ın, gazetecilere yaptığı basın açıklamasına sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı. Türkiye'de her geçen gün hukukun tartışıldığını ve siyasallaştırdığı kaydeden Karahasan, soruşturma kapsamındaki göz altıları şiddetle kınadıklarını kaydetti. Karahasan, "Ergenekon soruşturması kapsamında Genel Başkan'ımız Şener Eruygur ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve bazı aydınlarımız erken saatlerde göz altına alınmışlardır. Bu yurtsever Atatürkçülerin ortak özellikleri, tam bağımsızlıkçı, laik ve demokratik hukuk devletinin savunucusu Atatürk aydınlanmasından ve Atatürk devrimlerinin devamından yana olmalıdır. Her geçen gün ülkemizde hukukun biraz daha tartışıldığı ve siyasallaştırma boyutunun sürekli bir ivme kazandığı bir dönemi yaşamaktan son derece üzüntü duyduğumuzu sağduyusuna her zaman inandığımız halkımızla paylaştığımıza inanıyoruz. Sadece kendi çıkarlarını düşünen, emperyalist emelleri uğruna tüm dünyayı ve bölgemizi sürekli tehdit altında bulunduran Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve onun kirli, kan, petrol, kokan, soluyan politikalarını paylaşan yardımcılarının hedefleri Türkiye gibi ulus devlet olma özelliğini koruyan ülkemizi bölüp parçalamaktadır. Bu çıkarcı emperyalist zihniyeti tüm ulusumuzu ve bireylerin ortak kararlılığı ve 1923'ün devrimci ruhu ile aşılanacaktır. Atatürkçü Düşüncenin temel ekseni de bu doğrultuda oluşturmuştur. Hızlı bozulan ve kötüye giden ekonomik göstergelerinin, fiyat artışlarının halkın direnme gücünü süratle azalttığı, ülkemiz için çok önemli hukuksal kararların alınacağı ve kamuoyuna açıklanacağı bir günde böylesine göz altıların yaşanması düşündürücü, düşündürücü olduğu kadar da hukuk devleti açısından kaygı vericidir. Ulusumuzun en üst düzeyde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde halkımız arasında derin ayrıştırmacılığa yol açabilecek kutuplaşma yapacak bu göz altıları şiddetle kınadığımızı büyük önder Atatürk'ün tam bağımsızlıkçı, çağdaş, laik hukuk devleti göstergesinin her zaman yolumuz ve hedefimiz olduğunu halkımızla bir kez daha paylaşıyoruz" dedi.

(OA-ET-Y) 02.07.2008 15:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title