Haberler

Ergenekon Duruşması'nda İzleyiciler Salondan Atıldı

Birinci Ergenekon Davası'nda mahkeme heyeti, sık sık sanıkları alkışlayan izleyicilerin dışarı çıkarılması yönünde karar aldı.

Birinci Ergenekon Davası'nda mahkeme heyeti, sık sık sanıkları alkışlayan izleyicilerin dışarı çıkarılması yönünde karar aldı. Karara tepki gösteren Doğu Perinçek'in avukatınında duruşmadan çıkarılmasını isteyen mahkeme başkanı Özese, avukat duruşma salonundan çıkmayınca duruşmayı erteledi. Mahkeme ara kararında sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerini mahkemeye sunmalarını isteyerek, duruşmayı 31 Ekim'e erteledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 27'si tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 196. duruşması sona erdi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan'ında aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese avukat ve sanıkların sözlü ve yazılı taleplerinin alınacağını belirtti. Talepler kısmında söz alan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kocaeli'nde görev yaptığı dönemdeki faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olarak gösterildiğini söyleyerek, "Veli Küçük Müslüman, Türk milliyetçisi, vatanperver olduğu için hedef alındı" dedi. Küçük, Türkiye üzerindeki senaryonun 1974 yılında Amerika'da yazıldığını iddia ederek, "Bu senaryoya göre ilk önce elemanlar yetiştirildi, ardından uygulamaya geçildi" diye konuştu.

ALKIŞ ÜZERİNE DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, "Lağımdan gelen delillerle bizi içeride tutuyorsunuz ve bundan medet umuyorsunuz" dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese "Hiçbir şeyden medet ummuyoruz. Lehinize ve aleyhinize olan delilleri topluyoruz. Mahkemeyi töhmet altında bırakacak şeyler konuşuyorsunuz. Savunma amacını aşan şeyler söylemeyin, kesmek zorunda kalacağım" diye konuştu. Salondaki bazı izleyiciler de Tekin'i alkışladı. Özese de izleyicileri uyararak duruşmaya ara verdi. Duruşamya ara verildiği sırada bir izleyicide "Böyle düzmece adalet olmaz. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? diye bağırarak tepki gösterdi. Aranın ardından konuşmaya devam eden Tekin, ilk günden beri bir komploya kurban edildiğini belirtti.

SALONDAKİ GÜLÜŞMELER NEDENİYLE DURUŞMAYA TEKRAR ARA VERİLDİ

Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması davasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal'ın talep kısmında yaptığı savunmasında, "Ben size gerçekleri anlatıyorum fakat siz hiçbir şey yapmıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Özese, "Biz gerekeni yapıyoruz, değerlendiyoruz" diye yanıt verdi. Şinal'ın "Ne yaptınız?" sorusu üzerine Özese yanıt vermeyince duruşma salonundaki izleyiciler gülmeye başladı. Salondaki gülüşmeler üzerine Özese, izleyicilerin salondan çıkarılmasını istedi ve duruşmaya ara verdi. İzleyiciler mahkemenin kararına tepki gösterdi. Alkışlar eşliğinde duruşma salonunu terk eden izleyiciler, "Öncü cesur Doğu Perinçek", "Perinçek çıkacak hesap soracak" şeklinde sloganları attı.

PERİNÇEK'İN AVUKATI İZLEYİCİLERİN DIŞARI ÇIKARILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, izleyicilerin salondan çıkarılmasına itiraz etti. Cengiz, "Dışarıda bini aşkın kişi izlemek için beklemektedir. Salon kapasitesi olmadığı için girememiştir. Düzeni bozanlarla ilgili adli kontrol emri verebilirsiniz. İzleyiciler olmadan duruşma devam edemez. Aksi taktirde alaniyet ilkesi ihlal edilmiş olur" diye konuştu. Söz alan Doğu Perinçek, "CMK gereğince alaniyet ilkesinin sağlanması gerekir" dedi.

"MAHKEME HEYETİ İZLEYİCİLERİN DURUŞMA SALONUNA ALINMAMASI YÖNÜNDE KARAR VERDİ"

Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ise mütalaasında "Duruşma salonunun düzenini mahkeme başkanı sağlar. Mahkeme başkanı izleyicilerin dışarı çıkarılması kararı vermiştir. Kamu adına kararın uygulanması talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti izleyicilerin duruşma salonuna alınmaması yönünde karar verdi.

MAHKEME BAŞKANI ÖZESE AVUKATINDA DURUŞMADAN ÇIKARILMASINI İSTEDİ

Mahkeme Başkanı Özese kararı okuduktan sonra Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey karara itiraz etmek üzere söz almak istedi. Mahkema başkanı Özese, Avukat Özbey'e söz vermedi ve "Zamanı gelince konuşursunuz" dedi. Özbey'in konuşmak için ısrar etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese, "Atarım sizi o zaman" dedi. Özbey de "Atın o zaman" yanıtını verdi. Özese, "10 dakika ara" diyerek Özbey'in salondan çıkarılmasını istedi. Jandarma görevlilerin Özbey'in yanına gelmesi üzerine Özbey, "Dokunmayın bana" diye tepki verdi. Diğer tüm sanık avukatları da Özbey'in yanına gelerek kendisine destek verdi.

DURUŞMA 31 EKİM'E ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ara kararında, avukat Hasan Basri Özbey'in duruşma salonundan çıkmayacağını beyan etmesi nedeniyle duruşmanın yapılmasını engelleyici tavırlar içerisine girdiğinden duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Sanık ve avukatların taleplerini yazılı olarak sunmasını isteyen mahkeme heyeti duruşmayı 31 Ekim'e erteledi. Duruşmanın ertelenmesinin ardından basın açıklaması yapan sanık avukatları mahkemenin kararını aldığı kararları eleştirdi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title