Haberler

Ergenekon Davasında Talepler Alınıyor

Ergenekon davasında sanıkların ardından avukatların usule ilişkin talepleri alınıyor.

Ergenekon davasında sanıkların ardından avukatların usule ilişkin talepleri alınıyor. Verilen öğle arasının ardından söz alan sanıklar da iddianamenin reddedilmesini talep etti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, davanın 8 Nisan Pazartesi günü yaşanan olayları hatırlatarak, "Mahkeme açılışını yaparken millet adına yargılama yaptığını söylüyor. Arkanızda yazılan 'Adalet Mülkün temelidir' ifadesi de bunu doğrular nitelikte. Vatandaşlarımızın ve milletvekillerimiz burada neden tutuklu olduğumuzu öğrenmek için geliyorlar. Milletvekilleriyle aramızdaki mesafe o kadar fazla ki onları tanımakta zorlanıyoruz. Onlar milli iradeyi temsil ediyorlar. Biz de milletvekili olarak milli iradeyi temsil ediyorsak, bu her yerde geçerlidir. Pazartesi yapılan uygulamada basının rahat çalıştığı ortamın değiştirilmesini kabul etmek mümkün değil" dedi.

Hekimlik ve hakimlik mesleklerinin insan hayatıyla doğrudan ilgili olduğunu ifade eden Haberal, "Hastam karşıma geldiğinde benim görevim tıbbın bütün imkanlarını kullanıp, o kişiyi topluma kazandırmaktır. Siz de en kısa zamanda somut delillere dayanarak, bir kişinin suçu varsa gereğini yapar ve gereğini yapıp, o insanı topluma kazandırmalısınız. Zaman ve insan hayatının geri dönüşü yoktur. Kanuni döneminde bir ay süren yargılama zulüm olarak kabul edilirdi" dedi.

Söz alan tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, 5 yıldır üyelikten yargılandığını belirterek mütalaada yöneticilikten ceza istendiğini, bunun nedenini öğrenmek istediğini söyledi. "Bu mütalaa her harf her satır ve her imlasıyla uygun olabilir" diyen Özkan, "Ama içerik olarak yozdur, boştur iade edilmesini talep ediyorum" dedi.

İddianamede Ergenekon'un PKK ve KCK'yı yönettiği şeklinde ifadeler olduğunu belirten tutuklu sanıklardan Albay Hasan Atilla Uğur da, "Çok muhterem Sayın Öcalan ile masaya oturulduğu, KCK'lıların aslanlar gibi alkışlarla serbest bırakıldığı dönemde bizim durumumuzun da mütalaada yer alması gerekirdi" şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan sanıklardan Erhan Timuroğlu mütalaada anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsle suçlandığını belirterek, "Benim anayasayla ne sorunum olabilir. Ben AK Parti'ye oy veren bir insanım. Oy verdiğim partiyi neden ortadan kaldırmaya çalışayım" diye konuştu.

Duruşmada daha sonra söz alan tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal, mütalaada savcının kendi ismini ve kendi hayal gücünü birleştirdiğini söyledi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na tanık olarak götürüldüğünü ifade eden Şinal, "Burada bana İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon ile ilgili gizli tanık olmamı istediler. Ben bunu kabul etmeyince Afyonkarahisar'daki patlama soruşturmasında şüpheli oldum" dedi.

Sanıkların ardından duruşmada avukatların taleplerinin alınmasına geçildi. Söz alan Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, "Müvekkilim hakkında soruşturma yokken hakkında dinleme ve teknik takip kararları var. Bu kararı alanların dinlenmesini ve haklarında bir işlem yapılıp yapılmadığının sorulmasını istiyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Atilla Uğur Erhan Timuroğlu Tuncay Özkan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title