Haberler

"Ergenekon" Davası

Güncelleme:

Ergenekon Davası sanıkları teğmenler Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu, esas duruşa geçerek, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a selam verdi.

-Duruşmada esas hakkındaki savunmalarını yapan teğmenler Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu, esas duruşa geçerek, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a selam verdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde  oluşturulan salonda görülen duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 55 tutuklu sanık katıldı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 11 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, "Odatv" davasından tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ile tutuksuz 3 sanık da  hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapmak için kürsüye gelen tutuksuz sanık Teğmen Noyan Çalıkuşu, önce esas duruşa geçerek eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a selam verdi.

Daha sonra konuşan Çalıkuşu, 6 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliyesinin ardından Şırnak'ta göreve gittiğini belirterek, "Terör örgütleriyle savaşırken terör örgütüne üye olmakla yargılanmak büyük çelişki. Benim de karşı olduğum hükümetin icraatları var. Bu illegal değildir. Mütalaaya göre, hükümet karşıtı olmak, darbe suçlusu olmak için yeterlidir" dedi.

Cumhurbaşkanına suikastla suçlandığını kaydeden Çalıkuşu, "Telefon konuşmalarına dayanılarak '30 Ağustos törenlerinde liderleri tanklarla vuralım' şeklinde 3 Nisan 2009'da haber yapıldı. Bu yaygaradır.  Cumhurbaşkanına suikastla ilgili hakkımda bir sevk maddesi yoktur" diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi de savunmasına başlamadan önce Başbuğ'a aynı şekilde selam verdi.

Dava kapsamında tutuklu yargılandıktan 33 ay sonra tahliye olduğunu, Siirt ve Bingöl'de terörle mücadelede görev yaptığını anlatan Çelebi, "Kendime bir sanık gözüyle bakmıyorum. Aksine vatanseverlik davasının savunucusuyum. 24 yaşında örgüt yöneticisi olmakla suçlandım" ifadelerini kullandı.

Çelebi'nin  "İddia makamı mütalaasında komik duruma düştü" sözlerine tepki gösteren Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese,  sanıktan suçlandığı konularla ilgili konuşmasını istedi.

Duruşmaya öğlen arası verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Çelebi İlker Başbuğ İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title