Haberler

Erganili Öğrenci Uluslararası Yarışmada Gümüş Madalya Kazandı

Rekabet Kurumu Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'nde Eğitim Gören Bahar Kaya İsimli Erganili Öğrenci, 18 Ülkeden 721 Okulun Bin 203 Proje ile Başvurduğu Uluslararası Proje Yarışmasında Hazırladığı Proje ile Gümüş Madalya Kazanarak Hem Ailesinin Hem de İlçenin Göğsünü Kabarttı.

Rekabet Kurumu Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'nde eğitim gören Bahar Kaya isimli Erganili öğrenci, 18 ülkeden 721 okulun bin 203 proje ile başvurduğu uluslararası proje yarışmasında hazırladığı proje ile gümüş madalya kazanarak hem ailesinin hem de ilçenin göğsünü kabarttı.

Özel Burç Okulları'nın bu yıl beşincisini düzenlediği 'Uluslararası İlköğretim ve Lise Öğrencileri Arası Bilim-Proje Yarışması'nda (BUSEF) dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Geleneksel olarak yapılan Uluslararası İlköğretim ve Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda dünyanın dört bir yanındaki genç mucitler bir araya gelirken, Rekabet Kurumu Diyarbakır Cumhuriyet Fen lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Erganili Bahar Kaya, Latince adı 'Teuclium Polium' olan ve halk arasında Meryemhort olarak bilinen bitkinin kimyasal yapısının incelenmesi projesiyle gümüş madalya aldı. Babası Mehmet Kaya ile birlikte soruları yanıtlayan Bahar, hazırladığı formülün patentini alacağını ifade ederken idealinin tıp fakültesini kazanmak olduğunu söyledi. Baba Mehmet Kaya ise 4 çocuğundan ikincisi olan Bahar'ın aldığı ödülün bir babanın alabileceği en güzel hediye olduğunu belirterek kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

(ET-SK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title