Haberler

Ergani Devlet Hastanesi'ne Hemşire Çağrı Sistemi Kuruldu

Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi'nde Hemşireler Artık Servislere Çağrı Sistemiyle Çağırılacak.

Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi'nde hemşireler artık servislere çağrı sistemiyle çağırılacak.

Ergani Devlet Hastanesi, hasta ve hasta yakınlarının rahatlığını ve güvenliğini artıracak yeni bir çalışma başlattı. Yatan hasta genel servisine konulan hemşire çağrı cihazlarıyla serviste yatan hastalar istediği zaman yerlerinden kalkmadan sorumlu hemşirelere ulaşabilecekler. Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Deniz Özbilici, amaçlarının özellikle yaşlı ve çocuk hastaların yerlerinden kalkmadan sorunlarını daha çabuk ve zahmetsiz olarak hemşirelere aktarması ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulması

olduğunu söyledi. Teknolojik imkanlardan azami ölçüde faydalandıklarını anlatan Özbilici, şöyle konuştu: "Kablosuz olarak tamamen veri iletişim sistemiyle çalışan bu sistem yapılan tüm çağrı ve buna verilen cevapları tarih ve saat olarak kaydetme özelliğine sahip. Yani hastanın hangi saat ve tarihte çağrı bıraktığı ve hemşirenin bu çağrıya hangi süratle cevap verdiği belli olacak. Yatan hastalarımız hiç yerlerinden kalkmadan her problemini sağlık personeline aktarabilecektir."

Ergani Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Toplam Kalite Yönetimi Başkanı Dr. Hakan Tekin ise, sistemin çalışma prensibinin son derece basit olduğunu belirterek, "Her serviste kurulu bir çağrı panosu, mobil hemşire terminali ve hasta çağrı ünitesinden oluşan bir sistemle çalışıyor. Hasta ve yakınlarının sağlık çalışanına ulaşmak için kırmızı büyük butona, iptal etmek için yeşil küçük butona ve çok acil durumlar için üzerinde acil yazılı butona basmaları yeterli olacaktır. Bu çağrı hemşire panosunda

hem sesli hemde yanıp sönen parlak ışık olarak görülecektir."

Sistemi hastanın gidebileceği tuvalet, lavabo ve banyo dahil her yere kurduklarını anlatan Tekin, "Bu sistemle hasta ve hasta yakınlarının çok önemli bir problemini çözdüğümüze inanıyorum" ifadelerini kullandı.

(ET-SK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title