Haberler

Ergani'de Suçiçeği Hastalığı Tespit Edildi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesine Bağlı Karşıbağlar Köyündeki İlköğretim Okulunda Eğitim Gören 10 Öğrencide Suçiçeği Hastalığına Rastlandı. Yetkililer, Sağlık Ekiplerince Gerekli Tedavinin Yapılarak Hastalığın Kontrol Altına Alındığını Açıkladı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Karşıbağlar köyündeki ilköğretim okulunda eğitim gören 10 öğrencide suçiçeği hastalığına rastlandı. Yetkililer, sağlık ekiplerince gerekli tedavinin yapılarak hastalığın kontrol altına alındığını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim İlçe Müdürü Behçet Tekdemir, "Karşıbağlar İlköğretim Okulu ile ilgili bize gelen ihbar ve şikayetlerden yola çıkarak, Sağlık Grup Başkanımız Dr. Serdar Oral ile görüşüp bu köyümüze ivedi bir şekilde sağlık ekibi gönderdik. Yapılan sağlık kontrollerinde 10 öğrencimizde suçiçeği vakası görülmüştür, ancak bu durum eğitim ve öğretimin tatil edilmesini gerektirecek bir boyutta değildir. Hasta öğrencilerimizin gerekli tedavileri yapılmış olup eğitim ve öğretime aksatılmadan devam edilmektedir" dedi.

Karşıbağlar Köyü İlköğretim Okulu'na sağlık ekibi gönderen Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Oral da, 10 öğrencide görülen suçiçeği hastalığı vakasının gerekli tedaviyle bertaraf edilerek, diğer öğrencilere sirayet etmesinin önlendiğini açıkladı.

(ET-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title