Haberler

Ergani'de Anız Uyarısı

Güncelleme:

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, anız yakılmasının önlenmesi tebliğine uyulması gerektiğini söyledi.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, anız yakılmasının önlenmesi tebliğine uyulması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, tüm uyarılara rağmen anız yangınların sürdüğünü belirterek, hasat döneminin başlaması nedeniyle bakanlıkça yayınlanan tebliğe uyulması için eğitim ve yayım çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Vatandaşlara konu ile ilgili bilgilendirme yapıldığını kaydeden Yılmaz, hububat hasadından sonra kalan artıkların yakılması ve toprağa karıştırılmasının verim ve toprak üzerine etkilerinin yapılan araştırmalarla belirlendiğini, anız yakılması ile sap, saman ve organik maddelerin yok edilmesi sonucu toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesinin bozulduğunu kaydetti.

Ağaç, çalı ve toprak üstü canlılar ile henüz hasat edilmemiş komşu tarladaki ürünlerin, çitler, telefon direklerinin etrafındaki yerleşim yerlerinin zarar gördüğünü ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Anız artıkları ile beslenen yaban hayvanları ölmekte, hava kirlenmekte, meydana gelen duman nedeniyle zaman zaman karayollarında görüş azalmakta ve trafik kazaları ile can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Bakanlıkça, anız yakılmasının önlenmesi hakkında yayınlanan tebliğe uyulmasını bekliyoruz. Aksi taktirde ceza uygulanacaktır." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ergani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title