Haberler

Eren Holding'in Çatalağzı-muslu Termik Santral Projesi

Eren Holding'in 750 Mw'lık Termik Santral Projesi Kapsamında Yapılması Düşünülen Muslu Limanı İçin Kamulaştırma Çalışmalarının Başladığı Bildirildi.

Eren Holding'in 750 MW'lık termik santral projesi kapsamında yapılması düşünülen Muslu Limanı için kamulaştırma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Zonguldak'ın Muslu Beldesi Belediye Başkan Vekili Uğur Arslankaya yaptığı açıklamada, Eren Holding'in 750 MW kapasitedeki Çatalağzı-Muslu Termik Santral Projesi çerçevesindeki beldeye yapılması düşünülen liman için, kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını kaydetti. Kazköy'de deniz kenarından itibaren özel ve kamu alanı olan yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanın, Eren Holding tarafından kamulaştırıldığını kaydeden Arslankaya, "Eren Holding, Muslu ve Çatalağzı Beldelerini kapsayan yatırım için kolları sıvadı. 750 MW kapasiteli santralde 750 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Bu projenin ön ayağından biri olan Liman yapımı için de beldemizdeki Kazköy'de kamulaştırma çalışmalarına başlandı" dedi.

Kamuya ait alanlardaki kamulaştırmanın tamamlandığını belirten Arslankaya, özel arazilerde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

(SD-AK)

11.02.2007 16:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title