Haberler

Erdoğan: "Yumuşak Başlıysam, Kim Dedi Uysal Koyunum" (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Yaşanan Gerilimli Süreçten Medyayı Sorumlu Tuttu. Erdoğan, "Evet Maalesef Bir Siyasi Zihniyetin Yanlısı Olan Medya Bu İşi Teşvik Etmiştir. Bu Günlere Getirmiştir" Sözleriyle Gerilimin Sorumlusu Olarak Medyayı Gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşanan gerilimli süreçten medyayı sorumlu tuttu. Erdoğan, "Evet maalesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir. Bu günlere getirmiştir. Bakıyoruz ki sağdan soldan, karşıdan, arkadan size serbest, bize sus. Yok öyle bir şey. Söylüyorum yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum?" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin Çırağan Sarayı'nda yapılan 5. Genel Kurulu'na katılan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son günlerde yaşadığı gerilime ve sonrasında sivil toplum örgütlerinin yaptığı "sağduyu" çağrısına ilişkin görüşlerini ifade etti.

Erdoğan konuşmasında böyle bir dönemde, Türkiye'nin gündemine farklı konuların gelmiş olmasının üzücü olduğunu belirterek, "Yani siyasi partilerin kapatılması anlayışı aslında milli iradeye karşı takınılmış tavırdır diye söylüyorum tespitim budur" dedi. Bu süreçte sivil toplum örgütlerinin bir çalışması olduğunu anımsatan Erdoğan, bunu memnuniyetle izlediğini yinelerken, "Ama geri adım atmak mümkün değil. Yani geri adım atmak Neden, niçin, nasıl, konu ne bunu görmek lazım.Tayyip Erdoğan olarak benim bir yanlışım varsa bu söylenir. Ben o yanlışımdan geri adım atmayı kesin olarak kabul ederim. Eyvallah. Ama ortaya somut bir şey koymadan geri atmalı. Niçin? Bunun içeriğini bir doldurun bakalım. Bir görelim" diye konuştu.

-YİNE MEDYAYA YÜKLENDİ-

Erdoğan, sivil toplum örgütlerinin bu çalışmasının güzel olduğunu vurgularken, şöyle dedi :

"Bir şeyi sanki böyle ıskalıyor. Kızmasınlar-Tayyip Erdoğan'ın faturasını her zaman böyle kesiyorlar ama- evet maalesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir. Bu günlere getirmiştir. Efendim "germeyelim' diye diye geriyorsunuz. Bakıyoruz ki sağdan, soldan, karşıdan, arkadan size serbest, bize sus. Yok öyle bir şey. Söylüyorum, yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum? Açık net söylüyorum kimse bize laiklik konusunda bir olumsuzluk yaftası yapıştıramaz. Kimse bize demokrasi konusunda bir yanlış yaklaşım yaftası yakıştıramaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni ülkemizi, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak 5.5 yıldır dünyada itibarını yükselttik. Bunu her yerde sessiz devrim olarak nitelenmesini de temin ettik."

-"İŞTE BUYRUN NASIL VURUYOR"-

Erdoğan, yatırımcının Türkiye bu kadar iyi giderken, bu tür olaylarla karşılaşmış olmasını, "İşte buyurun nasıl vuruyor" sözleriyle ifade ederek, yaşananlara rağmen piyasaların yine direndiğini kaydetti. Gerek içerde gerek dışarıda yatırımcının "bu ülkede istikrar var güven var. Bu ülke AB'ye üye bir ülke, demokratik standartlarını yükselten bir ülke" dediğini belirten Erdoğan, bu söylemlerin yatırımı Türkiye'ye yönelttiğini kaydetti.

Erdoğan, "Her alan her sektör, her kesim bu atmosferden yararlanıyor. Ve topyekün Türkiye hiç tecrübe etmediği seviyelere ulaşıyor" dedi.

AKP olarak gerilim tarafı olmadıklarını ifade ederken de "Siyasetin içinde olup veya dışında olan darbe çığırtkanları var. Bu tür oyunlarda kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz çığırtkanlar olur" diye konuştu. (ANKA/DEVAM)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title