Haberler

Erdoğan: 'Yeni Türkiye İnşası Başladı, Hayırlı Olsun'

İzmir’de binlerce vatandaşa seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni Türkiye inşası başladı, hayırlı olsun” dedi.

Erdoğan, İzmir’deki yoğun kalabalık içinse, “ İzmir 30 Mart’ın sinyalini veriyor” yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan’ı, Manisa mitinginin ardından geldiği İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda binlerce kişi uğurladı. Ellerindeki pankart ve dövizlerle Başbakan Erdoğan’ı karşılayan partililer, cep telefonlarının ışıklarını açarak sloganlar attı. Alandaki kalabalığın kendisi için sürpriz olduğunu belirten Erdoğan, İzmir’in 30 Mart’a sinyal verdiğini, yeni Türkiye’nin inşasının başladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, “Bizlere iftira atanlara, bizlere yolsuzluk damgasını vurmaya çalışanlara, bizden sahte maalesef üniversite yıllarımızdaki o marjinal grupların militanları vardı ya, aynı onlara benzer adalet sarayının önünde bildiri dağıtacak kadar savcılığını unutacak tiplerle değil, biz onlara hesabı sandıkta soracağız sandıkta” dedi.

Manisa ziyaretinde on binlerce vatandaşın kendisini karşılamaya geldiğini belirten Erdoğan, İzmir’de karşılaştığı kalabalığı sürpriz olarak nitelendirdi. Başbakan Erdoğan, “Yeni Türkiye inşası başladı, hayırlı olsun. 90 gün var. Hanım kardeşlerimizle, gençlerimizle, ana kadememizle çok çalışacağız” diye konuştu.

İktidara geldikleri günden bu yana yolsuzluk, yasak ve yoksullukla mücadele ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

“5 seçim, 2 referandum geçirdik ve hepsinden başarıyla çıktık. Biz birilerinin atamasıyla iktidar olmadık. CHP hiçbir zaman sandıkla iktidar olamamıştır. İzmirli kardeşlerim de gerekli olan dersi verecektir. İzmir’de nelerin yapıldığı ortada. 30 Mart İzmir’de dönüşüm olacak. İzmir’i modern kent haline getireceğiz. Şu can bu tende olduğu sürece inşallah gece gündüz demeden çalışacağız.”

“BUNLARIN HEPSİ 30 MART’TA CEVABINI ALACAK”

Konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Erdoğan, “Biz yolsuzlukta babamızın oğlu olsa tanımayız. Evladım olsa asla tanımam. Bu CHP’nin genel müdürü daha henüz hüküm verilmeden kalkıp hemen iftira atıyor. Bunların karakteri iftira. İftira at tutmasa da izi kalsın. Fatih Belediye Başkanı’na iftira atıyorlar. Bunların hepsi 30 Mart’ta cevabını alacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım birkaç gün sonra bir açıklama yaparak bunlara haddini bildirecek” dedi.

İktidarları boyunca yaptıkları icraatları anlatan Başbakan Erdoğan, “Bunları yapan yolsuzluk yapabilir mi? Adnan Menderes kasaba havaalanıydı. Biz 780 bin kilometrenin partisiyiz” diye konuştu.

Başörtü konusuna da değinen Erdoğan, başörtülü öğrencilerin artık üniversitelere girebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Yapmayın, germeyin ülkeyi dedik. Ama sabır sabır vakit geldi. Artık başörtülü yavrularımız üniversitelere girebiliyor mu. Bazı yerlerde bazı müdür öğretmenler yavrularımıza zulüm ediyorlar, onlar da hesabını veriyorlar.”

Partililerin “Kıskananlar çatlasın” şeklinde sloganına da “Kardeşlerim çatlamasınlar, onlarda bizimle birlikte olacaklar inşallah” diyerek cevap veren Erdoğan, “Türk, Kürt, Lazıyla, Çerkeziyle kardeşler bizde ayrım yok. Biz etnik milliyetçiliğe hayır diyoruz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz. Birisi Kürt milliyetçiliği, birisi Türk milliyetçiliği, birisi de bende kumsalların partisiyiz biz diyoruz. Biz 76 milyonun partisiyiz. Onun için ne dedik, yola çıkarken tek millet, bayrak, devlet, vatan dedik” dedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “CHP’nin genel müdürü, genel başkan olamazdı. Bu kendi genel başkanını bir kasetle devirerek kaset genel başkanı oldu. Aynı tezgahların içinde yine var. Birilerini hazırladığı gözetlemeleri beraber paylaşıyorlar. CHP susuzluk, kirlilik, çöp dağlarıdır” diyerek CHP’nin ülke genelinde ve yerelde yaptığı icraatları eleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title