Haberler

Erdoğan: "Yeni Mahsül Fındığı TMO Alacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Daha Önce Yaptıkları Bir Değişiklikle Toprak Mahsulleri Ofisi'ni (TMO) Fındık Alımı Yapmakla Görevlendirdiklerini Belirterek, 'Ağustos'ta Yeni Mahsulünüzü Çıkardığınızda, TMO Aynı Şekilde Alım Yapacak. Aldanmayın, Aldatılmayın' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptıkları bir değişiklikle Toprak Mahsulleri Ofisi'ni (TMO) fındık alımı yapmakla görevlendirdiklerini belirterek, ''Ağustos'ta yeni mahsulünüzü çıkardığınızda, TMO aynı şekilde alım yapacak. Aldanmayın, aldatılmayın'' dedi.

Erdoğan, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutların anahtar teslimi ile ilköğretim okulu, kütüphane, ticaret merkezi, sağlık ocağı ve caminin bulunduğu 22 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada fındıkla ilgili olarak da şunları söyledi:

''Bu bölgede fındık müstahsili olarak doğan bir sıkıntı oldu. bu sıkıntı sebebiyle bizler Toprak Mahsulleri Ofisi'nin görevi olmadığı halde, TMO'ya fındık alma görevi yükledik. TMO, bir fiyat açıkladı, 4 milyon. Bu fiyattan fındık almaya baladı. Şu ana kadar almış olduğu fındık yaklaşık 162 bin ton. Bu fındığı da şu anda 3 milyon 800 bin liradan almaya devam ediyor. Özel sektör de fındığı 2 milyon 800 bin liradan alıyor. Biz size bir söz verdik. TMO'yu devreye soktuk, TMO aldığı fındığın parasını ödedi mi? Ödedi. Sözümüzde miyiz?''

Ağustos'ta yeni mahsul çıktığında TMO'nun, yeni dönemin fındık fiyatını açıklayacağını belirten Erdoğan, ''Bazılarına göre fiyatı öyle rahat açıklamak kolay. Açıklayanların halini görüyoruz, bana söyletmeyin. Açıkladılar fiyatı, para ödemiyorlar. Ödenen para var mı? 5 milyon dediler. Niye para ödemiyorlar? Parayı ödesinler. Para yok...'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title