Haberler

Erdoğan, Yeni Atanan Valilere Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Valilerimiz, terörle mücadele ile insan hakları arasındaki ince dengeyi hassasiyetle sürdürmeyi gözetmelidir'' dedi.

Yeni atanan valileri Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul eden Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Millete hizmet üretmenin, şehirlerin kalkınmasına, insanların refahına, huzuruna katkı sağlamanın büyük bir heyecan vesilesi olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Esasen son 6,5 yılda devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasında valilerimizin çok büyük katkıları oldu. Bizler, valilerimizi devletin temsilcileri olmakla birlikte milletin hizmetkarları olarak gördük ve bu şekilde görmeye de devam ediyoruz. Valilerimiz, soğuk, somurtkan ve katı bir devletin şehirlerimizdeki yansıması değil, tam tersine devletin şefkatini, kucaklayıcı ve kuşatıcı tavrını milletimize yansıtan gönül erleridir. Milleti, vatandaşı, halkı kendisine rakip gibi, hasım gibi gören, sadece ve sadece otorite olarak varlık gösteren, sürekli alan, sürekli toplayan bir devlet anlayışı artık çağın gerisinde kalmıştır.''

-''KÖMÜR DAĞITAN VALİ PORTRESİ''-

Erdoğan, Anayasanın 2. maddesinde yer alan sosyal devlet ilkesinin hayata geçirilmesi için 6,5 yıldır yoğun bir çaba gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Süreç içinde gerek hükümetimiz, gerek valilerimiz sosyal devlet ilkesine pratik karşılıklar ürettikleri için zaman zaman haksız şekilde eleştirildi. Valilerimizi milletine kopuk, millete tepeden bakan, tebessümü, şefkati, merhameti milletimizden esirgeyen devlet görevlileri olarak algılayan zihniyet çağın gereklerine uyum sağlayan vali profilini hazmedemedi. İdare ettiği şehirde ihtiyaç sahiplerini tespit eden, yoksullarla dayanışan, kamyonun önüne geçerek soğuk kış gecelerinde ailelere kömür dağıtan vali portresini kimileri kabullenmek istemedi. Valilerimizi tahkir eden, şevklerini kırmayı amaçlayan bu siyasi anlayış karşısında bugüne kadar sarsılmadan durduk. Bundan sonra da valilerimizi özellikle savunmaya devam edeceğiz.''

-''İŞ YAPMADAN GÖSTERİŞ YAPMANIN BİR ÖNEMİ YOK''-

Başbakan Erdoğan, vatandaşların büyük çoğunluğunun, yaşadıkları ilin valisinin ismini bilmediğini, fotoğrafını görse tanımadığına işaret ederek, ''Elbette iş yapmadan gösteriş yapmanın, tanınmanın bir önemi yok. Ancak vatandaşımızdan kopuk bir şekilde, vatandaşla kaynaşmadan iş yapmak da yeterli değil. Valilerimiz, sokağa çıkmalı, esnafla, çiftçiyle köylüyle, işçiyle tokalaşmalı, sorunları makamından oturduğu yerden değil, bizzat kaynağından teşhis etmeli, çözüm üretmeli. Şunu unutmayalım ki, bu koltuklar gelip geçicidir, bu makamlar hizmet makamlarıdır'' dedi.

-TERÖRLE İNSAN HAKLARI ARASINDAKİ HASSASİYET-

KÖYDES, BELDES, duble yol, toplu konut, kentsel dönüşüm, yatırım ve teşvik uygulamaları, sosyal dayanışma ve asayiş konularını çok önemsediklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Yaz aylarını imkanlardan azami derecede istifade ederek ve hizmetler noktasında değerlendiriniz. Yine asayiş konusuna özel ehemmiyet göstermelisiniz. Vatandaşlarımızın huzur ve emniyet içinde günlük yaşamlarını idame ettirmesi için gereken tüm tedbirler alınmalı.

Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Valilerimiz, terörle mücadele ile insan hakları arasındaki ince dengeyi hassasiyetle sürdürmeyi gözetmelidir. Milletimiz sizden hizmet bekliyor, ülkemiz sizden hizmet bekliyor. Biran önce illerinize vasıl olmanızı, kollarınızı sıvayarak şehirlerimize hizmet üretmenizi rica ediyorum.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title