Haberler

Erdoğan Yarın Gül ile Görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarına İlişkin Şu Anda Orta Doğu ile Çok Sıkı İrtibat Halinde Olduklarını, Bu Akşam da Batılı Ülkelerle Telefon Görüşmeleri Yapacağını Belirterek, 'Yarın da Cumhurbaşkanımızla Bu Konuları Enine Boyuna Tekrar Müzakere Edeceğiz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin şu anda Orta Doğu ile çok sıkı irtibat halinde olduklarını, bu akşam da Batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını belirterek, ''Yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Meydandaki vatandaşların ''kahrolsun İsrail'' şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan şunları söyledi:

''Değerli kardeşlerim şunu unutmayın zulüm ile abat olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde bir çok sıkıntılara mahkum edecektir.Yanına bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz, ama hiç bir zaman hak yerde kalmaz.Zira o bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, o savunmasız kadınların, annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır.''

Sorumluluk mevkinde olan ülkelerin çalışmalarını duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Bu diplomasiyle de attığımız adımları iyi düşüneceğiz, tartacağız, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Ve bu şekilde yürüdüğümüz sürece Türkiye tarihi misyonuna uygun olanı yapmış olur'' diye konuştu.

-''ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR''-

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne geçici üye olarak seçildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''2 yıllığına şu anda biz de orada geçici üyeyiz. Ve burada üzerimize düşen neyse bu görevi yapacağız. Şu anda arkadaşlarımız bunun gayreti içindeler. Ellerinden geleni yapıyorlar. Tabi unutmayın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi var. Bunların 10 tanesi geçici üyedir, 5 tanesi daimi üyedir. 5 daimi üyenin veto hakları vardır. Geçici üyelerin maalesef böyle bir veto yetkisi olmadığı gibi tezlerini kabul ettirme yetkileri de diğerleri kadar ağırlıklı değil. Fakat nedir? Tabii ki bizler de dünyayı dolaşacağız, anlatacağız. İşte önce Orta Doğu'dan başladık. Önce Suriye'ye gittim. Ardından Ürdün'e gittim, Ürdün'de Filistin yönetiminin başındaki Mahmud Abbas'la da görüştüm. Ardından Mısır'a gittim, daha sonra dün Suudi Arabistan'daydım. Ve şu anda bölgeyle çok sıkı bir irtibat halindeyiz. Bu akşam Batılı ülkelerle telefon görüşmelerimiz olacak. Bunları sıcağı sıcağına yürütüyoruz, takip ediyoruz. Ve yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz.

Unutmayın ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Biz öfkeyle kalkanlardan değil, akılla kalkacağız, bilgiyle kalkacağız, tecrübeyle kalkacağız ve ne yapabiliriz, onun adımlarını da ona göre atacağız. Ve bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak tarihi misyonumuzun yüklediği o göreve dayalı olarak da inşallah bu süreci devam ettireceğiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title