Haberler

Erdoğan: Yaptıkları Açık Bir Tahrik

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İnternette, Televizyonlarda, Gazete Sayfalarında İnceden İnceye Bayrağımızı, İstiklal Marşı'mızı, Anayasamızın Değişmez Hükümlerini, Sınırlarımızı, Bağımsızlığımızı Tartışma Konusu Yapanların, Bu Kavramlar Üzerinden Yalan Yanlış İddialar Ortaya Atanların Yaptıkları Açık Bir Tahrikten Başka Bir Şey Değildir' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İnternette, televizyonlarda, gazete sayfalarında inceden inceye bayrağımızı, İstiklal Marşı'mızı, anayasamızın değişmez hükümlerini, sınırlarımızı, bağımsızlığımızı tartışma konusu yapanların, bu kavramlar üzerinden yalan yanlış iddialar ortaya atanların yaptıkları açık bir tahrikten başka bir şey değildir'' dedi.

Erdoğan, partisince Kızılcahamam'da Asya Termal Tatil Köyü'nde düzenlenen 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında bir konuşma yaptı.

Bu ülkede hiç kimsenin bir diğerine üstünlüğü olmadığını vurgulayan Erdoğan, ''Devlet nezdinde, hukuk ve yasalar karşısında hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur, olamaz. Doğunun kaderi batıda, kuzey'in umudu, güneyden bağımsız değildir. Ülkenin topyekun geleceği tek tek fertlerin kaderinden kopuk değildir'' dedi.

Devlet öncelikli bir politikayla değil, insan öncelikli bir politikayla yola çıktıklarını belirten Erdoğan, ''Önce insan, sonra devlet. Önce devlet, sonra insan değil. Bu yolculuğu da böyle sürdürüyoruz'' dedi.

Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla dengesizlikleri yavaş yavaş kapattıklarını, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaklaşık 15 katrilyon yatırım yaptıklarını anlattı. Artık her yere uçakların inip kalktığını söyleyen Erdoğan, Hakkari Yüksekova'da ve Iğdır'da hava alanı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin 81 vilayetinde üniversite bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ''Bir tanesi mecliste arada sırada kalkar bağırırdı, 'Tunceli, Tunceli' derdi. Tunceli'ye üniversite kuruldu şimdi ne diyorsun? Hala 'Ne yaptınız Tunceli'ye?' diyor. Biraz sıkılır insan' diye konuştu.

Bir kez daha, başlatılmış olan milli birlik ve kardeşlik sürecine başta muhalefet olmak üzere herkesin omuz vermesini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yani muhalif partilerin yönetici kadrolarında da aslında içi bizimle olup bunu dışa vuramayanların olduğunu da biliyoruz. Diyorum ki gelin, siz de taşın altına elinizi koyun. Bu iş parti meselesi değil.''

Azınlıkları bir araya getirerek toplantılar yaptıklarını, bu toplantıların kapalı kapılar ardında değil açık gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu ülkede bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Birleştirici bir üslup yerine, bölücü, ayrıştırıcı, tahrik edici bir üslup kullananlara, yapıcı bir üslup yerine yıkıcı, hoşgörülü bir üslup yerine öfke ve nefret dolu kelimeler kullananlara, 'yol yakınken ne olur dönün' diyorum.

Milletimizin en hassas değerlerini siyaset malzemesi yapanlar, ortak değerlerimizi, kutsal değerlerimizi istismar edenler bu çirkin oyunlarına devam edecekler. Ama bu millet ağırbaşlılıkla, soğukkanlılıkla, sabırla bu terör tacirlerine, ölüm lobilerine gereken cevabı da gerekli olan zamanda verecektir.

Bu ülkede bayrak kavramı denince AK Parti ile kimse bunun tartışmasına giremez. Kimse de bizi asla bayrak konusunda test etme cüretine, yanlışına girmesin. Vatan noktasında giremez, millet noktasında giremez.''

''Resmi dil'' konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, ''Efendim, resmi dil ne olacakmış? Kaç kere söylendi bu. Ama kulağın duymuyor ne yapayım. Bizim tek resmi dilimiz var, bu da Türkçe'dir'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Buradan bugün tekrar teyiden söylüyorum, ülkemin üzerinde biz operasyona, ameliyata bu coğrafya üzerinde asla müsaade etmeyiz. Bunu böyle bilin.''

Başbakan Erdoğan, krizin Türkiye'den kaynaklanmadığını dile getirerek, ''Ey MHP, sen iktidardayken dünyadaki krizden mi kaynaklandı Türkiye'deki kriz? Senden kaynaklandı senden. Başarısızlığından, beceriksizliğinden kaynaklandı. O zaman dünyada kriz, mıriz yoktu ama ülkemizde ne yazık ki, böyle bir kriz çıkardınız ve bu milletin anasını ağlattınız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terör gündemden çıkınca ülkeye huzur tamamen hakim olunca, kalkınma ülkenin 81 vilayetini kuşatınca, istikrar kalıcı hale gelince, göreceksiniz vatandaşımın ekmeği, emeği, alın teri faiz olup uçmayacak cebinde kalacak. Bunları herkese anlatacağız. Hiçbir şey kaybetmeyeceğimizi, ülkemizin vatanımızın bizi biz yapan hiçbir değerimizin yıpratılmayacağını tam tersine kazanacağımızı, hep birlikte kazanacağımızı anlatacağız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title