Haberler

Putin'den S-400 Müjdesi: Süreci Hızlandırıyoruz!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında Putin, "S-400'lerle ilgili süreci hızlandırma kararı aldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüştü.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, bir buçuk saat sürdü. Erdoğan ve Putin daha sonra "Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı"na geçti. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

"TESLİMATI HIZLANDIRMA KARARI ALDIK"

Basın toplantısı sırasında Putin, S-400 füzeleriyle ilgili "Teslimatı hızlandırma kararı aldık." dedi.

"BAŞKA İŞ BİRLİKLERİ GÜNDEMDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise S-400 füzleriyle ilgili teslimatı erkene çekme konusunda mutabakta varıldığını söyleyip, savunma sanayisinde başka iş birliklerinin de gündem de olduğunu söyledi.

YPG SORUSUNA NET CEVAP VERMEDİ

Terör örgütü PYD/YPG ile ilgili soruya ise Putin, "Terörle mücadeleyle ilgili işbirliğimize gelince öncelikli hedefimiz Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. İlerde Suriye meselesiyle ilgili Kürt halkı Suriye'nin geleceğinde kendi geleceğini bulma hakkına sahip. Buradaki tüm süreçler azami şekilde koordine edilmedi. Bu olmazsa nihai sonucu da varamayacağız. Bu siyasi sürece kimler katılmalıdır; buna Suriye halkı karar verecektir." cevabını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Vladimir Putin Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title