Haberler

Erdoğan ve Prodi'ye 'Yılın Devlet Adamı' Ödülü

Avrupa Gazeteciler Cemiyeti ve True Dergisi Tarafından Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Türkiye Başarı Ödülleri'nde, Başbakan Erdoğan 'Yılın Siyasetçisi ve Devlet Adamı', Ödülüne Layık Görüldü.

-Avrupa Gazeteciler Cemiyeti ve True Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Başarı Ödülleri'nde, Başbakan Recep Tayip Erdoğan "Yılın Siyasetçisi ve Devlet Adamı", İtalya Başbakanı Romano Prodi'de "Yılın Yabancı Siyasetçisi ve Devlet Adamı" ödüllerine layık görüldü.

ANKARA (ANKA) – Avrupa Gazeteciler Cemiyeti ve True Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Başarı Ödülleri'nde, Başbakan Recep Tayip Erdoğan "Yılın Siyasetçisi ve Devlet Adamı", İtalya Başbakanı Romano Prodi'de "Yılın Yabancı Siyasetçisi ve Devlet Adamı" ödüllerine layık görüldü.

Türkiye'nin AB üyelik sürecine katkı sağlayan ve Türk insanının yaşam kalitesinin arttırılmasına hizmet eden kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen "Türkiye Başarı Ödülleri"nin bu yılki sahipleri açıklandı.

Avrupa Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu başkanlığındaki 7 kişilik "Akademisyen Seçici Kurul" tarafından belirlenen "2007 Yılının En Başarılıları" listesinde Başbakan Erdoğan Yılın Siyasetçisi ve Devlet Adamı, İtalya Başbakanı Romano Prodi'de Yılın Yabancı Siyasetçisi ve Devlet Adamı ödüllüne layık görüldü. Akademisyen Seçici Kurul'un belirlediği diğer ödüllerin dağılımı ise şöyle:

-Yılın Bakanı: Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan

-Yılın Kurumu: Türkiye Halk Bankası

-Yılın Parlamenteri: AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış

-Yılın Belediye Başkanı: Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

-Yılın Sivil Toplum Örgütü: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)

-Yılın İş Kadını: TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

-Yılın İş Adamı: Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan

-Yılın Diplomatı: Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan

-Yılın Yabancı Diplomatı: Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title