Haberler

Erdoğan ve Bush İstihbarat Paylaşımının Önemini Vurguladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush'la Görüşmesinde, 17 Ekim Tarihinde TBMM'nin Hemen Hemen Tamamına Yakın Üyesinin Hükümete Sınır Ötesi Operasyon Görevlendirmesi Yaptığını ve Böyle Bir Operasyon Gerçekleştirilirse Bunun Tamamiyle Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Olacağını, Asla Sivilleri Kapsamayacağını Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush'la görüşmesinde, 17 Ekim tarihinde TBMM'nin hemen hemen tamamına yakın üyesinin Hükümete sınır ötesi operasyon görevlendirmesi yaptığını ve böyle bir operasyon gerçekleştirilirse bunun tamamiyle terör örgütü PKK'ya yönelik olacağını, asla sivilleri kapsamayacağını söyledi.

ABD Başkanı Bush ise Türkiye ile ABD'nin ortak düşmanı PKK'ya karşı Türk ve Amerikan ordularının sürekli temasta kalmasının ve istihbarat paylaşımının çok önemli olduğunu söyledi.

Bush ve Başbakan Erdoğan yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmelerinin ardından Oval Ofis'te gazetecilere ortak bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan açıklamasında, öncelikle ABD Başkanı Bush ile BM Genel Kurul toplantısından sonra tekrar bir araya gelmekten çok memnun olduğunu söyledi.

Erdoğan görüşmenin önemli bir bölümünü "Terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'ta konuşlanmasının teşkil ettiğini" söyledi.

Erdoğan, "Stratejik ortaklar olarak PKK'ya karşı ortak bir mücadelemiz söz konusu. Bush ile kuzey Irak'ta konuşlanmış olan terör örgütüne karşı neler yapabiliriz, onu konuştuk" dedi.

Erdoğan, 17 Ekim'de TBMM'nin hemen hemen tamamına yakın üyesinin hükümete sınır ötesi görevlendirmesi yaptığını belirterek, "Tabii, bu tamamiyle PKK terör örgütüne yöneliktir. Asla sivilleri kapsayamaz. Bu noktada bizler istihbarat paylaşımına önem veriyoruz. Bu konuda stratejik ortağımızla yapacağımız işbirliği çok önemli" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ABD'nin PKK'yı terör örgütü listesine almış olduğunu hatırlatarak, bu örgüte karşı ortak mücadelenin şart olduğunu vurguladı ve "Sadece terörizme karşı değil, ABD ile dünya barışı için ortak bir mücadelemiz var. Bunun örneklerini Somali'de, Bosna'da, Kosova'daki mücadelemizde verdik, veriyoruz. Terörizme karşı bu ortak mücadelenin sürmesi gerek" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörist kamplarının dağıtılmasında, liderlerinin yakalanmasında ve lojistik desteğin engellenmesinde yapılabilecekleri konuşma fırsatımız oldu. Sorumluluk mevkisinde olanların diplomatik, siyasi, askeri olarak müşterek çalışması önemli. Temenni ediyorum ki, bu çalışmalar meyvesini verecek. Çünkü, Irak'ın istikrarı bunu gerektiriyor."

Türkiye için Irak'ın istikrarının önemli olduğunu bir kez daha vurgulayan Başbakan Erdoğan, ayrıca Kuzey Irak'ın istikrarının da Türkiye'yi ilgilendirdiğini söyledi.

Erdoğan, Irak'ı kastederek, "Onların istikrarı bizim de istikrarımız. Onların huzursuzluğu bizim de huzursuzluğumuz. Bu zorlukları yenmek hepimizin sorumluluğu. Başkan Bush'la bu konularda düşüncelerimizin büyük oranda örtüştüğünü görmekten çok memnun oldum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title