Haberler

Erdoğan: 'Uzlaşı Neticesi Olan Bir Karar Çıkacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı konusunda, ''Uzlaşı neticesi olan bir karar çıkacak'' dedi.

Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanlığı konusunda bir uzlaşma olup olmadığı sorusu üzerine, ''Sayın Meclis Başkanımız ile bizim uzlaşma noktasında herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Böyle bir şey zaten söz konusu değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, yarın TBMM Danışma Kurulu toplantısı yapılacağını dile getirerek, Meclis Başkanı ve grup başkanvekillerinin yapacağı toplantıyla sürecin devam edeceğini kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ben de sürece yönelik olarak kendileriyle görüş alışverişinde bulundum. Yoksa isimler konusunda herhangi bir değerlendirmemiz olmadı. Böyle bir şey söz konusu olmadı. Önümüzde yarın grup toplantımız var. Diğer gün, zaten son gün. Bu iki günden birinde sizleri rahatlatacağız, gerekli açıklamamızı yapacağız.''

Adayın yarın açıklanıp açıklanmayacağı sorusunu yanıtlarken de Erdoğan, ''Olabilir, yarın olabilir, öbür gün olabilir'' karşılığını verdi.

Erdoğan'ın, ''Arınç ile görüş birliği içinde misiniz?'' sorusuna da Erdoğan, ''Tabii tabii, bundan rahat olun'' dedi.

''Kafanızda isim konusu net mi yoksa zamanlamayı mı bekliyorsunuz?'' sorusuna da Erdoğan, ''Bana ait olan net'' yanıtını verirken, aynı gazetecinin, ''Size dair bir netlik var mı?'' sözleri üzerine de ''Diyorum ya net'' dedi.

Erdoğan, ''İsmi paylaşmaktan niçin bu kadar tereddüt ediyorsunuz?'' sorusuna da ''Benim dışımda tereddüt var da... Grubumda herhangi bir tereddüt yok'' dedi.

Grubunu oluşturan bütün milletvekili arkadaşlarının tek tek düşüncesini aldığını, ayrıca parti örgütünden 30 bine yakın mensubuyla anket yaparak, düşüncelerini öğrendiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Yarın yapılacak veya bir sonraki gün gerekirse yapacağımız olağanüstü toplantıyla, milletvekili arkadaşlarım müşterek olarak kararlarını vereceklerdir. Arkadaşlarımızın bir adayları ortaya çıkacaktır veyahut da bir aday ortaya çıkacaktır. Ama şu anda da biliyorsunuz, bir milletvekili arkadaşımız da aday olmuştur. Ama biz beklerdik ki muhalefet de bir aday çıkarsın.'''

Erdoğan, ''Arınç'ın bir tereddütü var mı?'' sorusuna, ''Hayır, herhangi bir tereddüt söz konusu değil'' dedi.

Adayın neden geç açıklandığı sorusu üzerine de Erdoğan, ''Ülkemizin gerçeklerini düşünerek böyle hareket ediyoruz. Daha faydalı olduğuna inanıyoruz'' karşılığını verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bütün bu görüşmelerin sonucunda ortaya çıkan tablo ne? Özellikle sizin adaylığınız konusu hep tartışıldı, konuşuldu. Bugüne kadar aldığınız intiba ne?'' sorusuna, ''Gayet olumlu, gayet güzel bir netice çıkacak inşallah'' cevabını verdi.

Kendisinin aday olup olmayacağı sorusuna da Erdoğan, ''Arkadaşlar, böyle bir şeyin cevabını verdiğim zaman yarının anlamı olmaz, öbür günün de anlamı olmaz'' dedi.

Erdoğan, ''Uzlaşma arayışlarının sonucunda kararınız değişti mi?'' sorusuna ise ''Uzlaşı neticesi olan bir karar çıkacak. Merak etmeyin'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title