Haberler

Erdoğan: "Uluslararası Camia Yaklaşımımızı Haklı Buldu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a Yönelik Harekatla İlgili "Şu Ana Kadar Uluslararası Camia Bizim Bu Yaklaşımımızı Haklı Bulmuştur, Desteklemiştir. Şu Anda da Ordumuz Gerekli Olan Neyse Bunu Yapmaktadır. Güvenlik Güçlerimiz Bundan Sonra da Ne Gerekiyorsa Onu Yapmaya Devam Edecektir' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a yönelik harekatla ilgili "Şu ana kadar uluslararası camia bizim bu yaklaşımımızı haklı bulmuştur, desteklemiştir. Şu anda da ordumuz gerekli olan neyse bunu yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz bundan sonra da ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edecektir'' dedi.

Erdoğan ile Makedonya Başkanı Nikola Gruevski ile görüşmesinin ardından soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'a büyük bir hava harekatı gerçekleştirdi. Ardından çeşitli rakamlar var, kara birliklerinin Irak sınırını geçtiği ve terör örgütünün elemanlarıyla karşılaştığı şeklinde haberler var. Bu konudaki son durum nedir? Bu mevcut durumun siyasi, ekonomik ve demokratik açılımlar için bir zemin hazırlayacağı yorumları yapılıyor medyada. Hükümet olarak bir 'ekonomik OHAL'den bahsediliyor bu konudaki görüşleriniz nedir acaba?'' sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde asla bizim herhangi bir olumsuz yaklaşımımız yoktur. Iraklı sivil vatandaşlara karşı, oradaki dost kardeşlere karşı herhangi bir olumsuz yaklaşımımız söz konusu değildir. Fakat PKK terör örgütüne yönelik oradaki kamplar bizim için daha önce de ifade ettiğimiz gibi bunlar teröristtir, bunlar bizim düşmanımızdır. Bizim ulusal birliğimizi tehdit etmektedir. Ulusal birliğimizi tehdit eden bu terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanıyoruz. Bu konuda siyasi, diplomatik, askeri, sosyal, ekonomik ne tür tedbir varsa bunların hepsini alıyoruz, alacağız ve kullanacağız.''

Erdoğan, uluslararası camiada bütün altyapı çalışmalarını yaptıklarını belirterek, ''Şu ana kadar uluslararası camia bizim bu yaklaşımımızı haklı bulmuştur, desteklemiştir. Şu anda da ordumuz gerekli olan neyse bunu yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz bundan sonra da ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edecektir'' diye konuştu.

Terörün ''lokal, mevzi bir olay değil, uluslararası olduğunu'' hatırlatan ve konunun uluslararası camianın samimi yaklaşımını gerektirdiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Uluslararası teröre karşı tüm uluslararası camia 'Bu konuda sizi destekliyoruz' veyahut da bölücü terör örgütüne 'Biz PKK'yı terör örgütü olarak ilan ettik' demekle bu ifade samimi bir ifade olmaz. Avrupa Birliği PKK'yı bölücü terör örgütü olarak ilan etmiştir. Amerika ilan etmiştir. Bildiğiniz gibi geçen ayın 5'inde yaptığımız ziyarette Sayın Başkan PKK'yı terör örgütü olarak ilan ettiği gibi 'PKK Amerika'nın, Türkiye'nin düşmanıdır, Irak'ın düşmanıdır' diye ortak yaptığımız basın açıklamasında uluslararası camiaya bunu kendileri de ifade etmişlerdir. Gerekenler ne ise şu ana kadar yapıldı, bundan sonra da yapılmaya devam edecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title