Haberler

Erdoğan Ulusa Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Topluma Pompalanan Korkuların Tamamı Yersizdir, Asılsızdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Topluma pompalanan korkuların tamamı yersizdir, asılsızdır. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız. Tam tersine herkesin yaşam tarzı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizim teminatımız altındadır' dedi. Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan 2011 yılının ilk 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında vatandaşlara seslendi.

3 Kasım ve 22 Temmuz seçimlerinde, milletin tercihine mazhar olarak iktidar görevini üstlendiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, 'Sadece bize oy verenlerin değil, 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birinin hükümetiyiz' dedi. İleri demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir Türkiye'yi inşa etmek üzere bu yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Kendi fikirlerimizi, kendi yaşam tarzlarımızı topluma empoze etmek için değil, herkesin özgürce yaşayabildiği, kimsenin başkasının özgürlük alanına müdahale etmediği, ileri demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir Türkiye inşa etmek üzere bu yola çıktık. Topluma pompalanan korkuların tamamı yersizdir, asılsızdır. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız. Tam tersine herkesin yaşam tarzı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizim teminatımız altındadır. Bu noktada sürdürülen kampanyalar karşısında da milletimin uyanık olmasını, söylentilere değil, 8 yıllık icraatlarımıza bakmalarını özellikle rica ediyorum. Cumhuriyet tarihimiz boyunca, sanatın, sanatçının, sanat eserinin en fazla değer gördüğü, itibar gördüğü, korunduğu, kollandığı ve desteklendiği dönem, açıkça ifade ediyorum ki, hükümetimiz dönemidir.

Toplumun en ciddi meseleleri hakkında dahi görüşlerine başvurulmayan sanatçılarımızın görüşlerine biz başvurduk. Sanatın her dalını destekledik. Başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerimizde uluslararası sanat organizasyonlarını teşvik ettik. İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olmasını biz sağladık.'

-'8 YILDA 3 BİN 484 ADET VAKIF ESERİMİZİ ONARDIK'-

'İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere şehirlerimize kültür ve sanat merkezlerini biz kazandırdık' diyen Başbakan Erdoğan, sanat ve tarih eserleri ile kültür miraslarını koruma noktasında çok büyük yatırımları gerçekleştirdiklerinin de altını çizdi.

2002'de 9 bin 483 vakıf eseri tescilli iken, 2010'da tescilli vakıf eseri sayısını iki kat arttırarak 20 bin 78'e çıkardıklarını belirten Başbakan Erdoğan, '1998?2002 yılları arasında sadece 46 vakıf eserinin restorasyonu yapılmıştı. 1998?2002 yılları arasında, yani bizden önceki dört yıllık dönemde, sadece 46, evet 46 vakıf eserinin restorasyonu yapılmıştı. Biz, 8 yılda tam 3 bin 484 adet vakıf eserimizi onardık, restore ettik ve kültür mirasımıza kazandırdık' dedi.

Ankara, Konya, Tokat, Kastamonu, Edirne ve Gaziantep'te 6 Vakıf Müzesi açtıklarını bildiren Başbakan Erdoğan, 25 ilde daha Vakıf Müzesi açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Sivas Gök Medrese, Kayseri Gevher Nesibe Medreseleri, Kütahya İshak Fakih Medresesi, Diyarbakır İskender Paşa Konağı, Niğde Ak Medrese, Samsun Süleyman Paşa Medresesi, Malatya Karakaş Konağı'nın restore edildiğini ve müze haline getirildiğini belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'81 vilayetimizin tamamında, Osmanlı'dan, Selçuklu'dan, diğer medeniyetlerden kalan ne kadar eser varsa, bunları gün yüzüne çıkardık, çıkarıyoruz. Sadece yurt içindeki kültür varlıklarımızı değil, yurt dışında, 5 kıtaya dağılmış kültür varlıklarımızı, ata yadigarlarımızı da buluyor, ortaya çıkarıyor ve restore ederek dünya kültür mirasına kazandırıyoruz. Kazakistan'da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin restorasyonu, onarım ve çevre düzenleme işi yapılmış ve tamamlanmıştır. Türkmenistan'da bulunan Sultan Sancar Türbesi'nin restorasyonu tamamlanmıştır.

Moğolistan'da bulunan 1300 yıllık Türk anıtları, Bilge Kağan ve Kül Tigin Anıtları'nın kopyalarını çıkararak Göktürk Anıtları'nın bulunduğu bölgede müze binası yapımını gerçekleştirdik. Orhun Müzesinin teşhir ve tanzim çalışmalarını tamamladık ve bu arada Moğol İmparatorluğu'nun başkentini anıtlara bağlayan 46 kilometrelik yolun yapımı da 2008 yılında tamamlanarak hizmete açıldı. Kırım'da Zincirli Medrese ve Hacı Giray Han Türbesi'nin Restorasyonunu ve Çevre Düzenlemesini tamamladık. Romanya'da, Sarı Saltuk Türbesi restorasyonunu 2007'de bitirdik. Bosna-Hersek'te, Konyiç Köprüsü ve Drina Köprüsü'nü elden geçirdik. Arnavutluk İşkodra'da, Parruce Yusuf Ağa Camii tezyinatını tamamladık. Kosova Priştine'de, Sultan Murat Hüdavendigar Türbesi ve selamlık binası teşhir ve tanzimini tamamladık, bizzat giderek açılışını yaptım. Prizren'deki Namazgâh Restorasyonunu tamamladık. Filistin'de Kubbet-üs Sahra Hilali'nin üç parçadan oluşan altın renkli bakır hilali tarihinde 5. defa TİKA tarafından yenilendi. Lübnan'da Sultan İkinci Abdülhamid'in 1902 yılında Trablusşam'a hediye ettiği saat kulesi, aslına uygun olarak yenilendi.

Bunlar, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansımız TİKA ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yürüttüğü projelerden yalnızca bir kaçı.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi, 5 kıtada da bize ait, kültürümüze ait ne varsa, atalarımıza ait hangi eser, hangi kültür mirası varsa, ona sahip çıkıyor, dünya mirasına, gençliğe, gençliğimize bu eserleri yeniden kazandırıyoruz.'

-'50 ÜLKEDEN 3500 SPORCU ERZURUM'DA'-

Başbakan Erdoğan, sanata verdikleri değerin yanında, sporu da, sporun tüm dallarını da desteklemeyi sürdürdüklerini belirterek, Erzurum'un şu günlerde dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptığını anımsattı.

25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın başarılı bir organizasyonla Erzurum'da gerçekleştirildiğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Dünyanın 5 kıtasından, 50 ülkeden 3.500 sporcu Erzurum'da dostça, kardeşçe bir heyecan yaşıyorlar, aynı heyecanı biz de yaşadık' dedi.

Erzurum'u bu büyük olimpiyatlara hazırlamak için çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, spor tesislerini, konaklama tesislerini, alt yapı hizmetlerini tamamlamak amacıyla Erzurum'a yaklaşık 650 trilyon tutarında yatırım yaptıklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, bu yatırımların, olimpiyatlar sonrasında Erzurum gençliğine, tüm Türkiye gençliği ile tüm halka hizmet vereceğini ve yarının sporcularını yetiştireceğini kaydetti. 7 Ocakta Erzurum'a giderek, Kış Oyunları için inşa ettikleri yatırımları açtıklarını belirten Başbakan Erdoğan, '27 Ocak'ta Erzurum'a bir kez daha giderek, muhteşem bir açılış töreniyle, Cumhurbaşkanımızla birlikte Kış Oyunları'nı başlattık. Bu vesileyle, tüm ülke sporcularına Erzurum'a hoş geldiniz diyor, başta ülkemizin sporcuları olmak üzere tüm katılımcılara başarılar diliyoruz' dedi. Ocak ayı içinde bir çok ilde önemli açılış törenleri gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

'Kars'ta, vatandaşlarımızın coşkulu katılımıyla, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan konuta 43 farklı tesisin açılışını gerçekleştirdik. Aynı şekilde, Muğla'da, Fethiye ilçemizde, yine heyecan dolu vatandaşlarımızla birlikte, Muğla ve ilçeleri için yaptığımız 33 hizmet ve eseri hizmete aldık. 16 Ocak'ta İstanbul'daydık... İstanbul'da, ulaşım ve spor alanlarında gerçekleştirdiğimiz, toplamı 750 trilyon eski rakam, yeni rakamla 755 milyon Lirayı bulan 36 dev eseri hizmete açtık. Bir başka açılış törenimizi, en doğuda, Ardahan ilimizde gerçekleştirdik. Ardahan'da, bir tek açılış töreniyle, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan güvenliğe, konuttan sosyal hizmetlere kadar 27 kalem eser ve hizmeti oradaki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Batman, açılış şöleni gerçekleştirdiğimiz bir başka ilimiz oldu.

Batman'da, çok geniş katılımlı ve coşkulu bir kalabalıkla, 69 farklı eseri resmi olarak açtık ve Batman'a, Batmanlı kardeşlerimize kazandırdık. Allah'ın izniyle bu açılış şölenlerimiz hız kesmeden devam edecek. Biz, temel atmaya, temel atma törenlerine değil, sadece açılış törenlerine katılıyoruz. Açılış törenlerine de, tek tek katılmak mümkün olmadığı için, bir kalemde 30, 40, 50 bazen 100 kalem açılışı aynı anda gerçekleştiriyoruz.'

-'GÜVENLE, İSTİKRARLA GELECEĞE DOĞRU İLERLİYORUZ'-

Başbakan Erdoğan, ocak ayında önemli yurt dışı temasları yaptıklarını da bildirdi. Kuveyt ve Katar'a, geniş bir iş adamı kafilesiyle resmi ziyaretlerde bulunduklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Biz, Kuveyt ve Katar'da devlet ve hükümet yetkilileriyle temaslarda bulunurken, iş adamlarımız da karşılıklı ticaret ve işbirliğini artırmak için görüşmelerde bulundular.

Ukrayna'ya aynı şekilde bir ziyaretimiz oldu ve orada da, iki ülkenin 4,5 milyar doları bulan dış ticaret hacmini, ilk 5 yılda 20, ilk 10 yılda da 40 milyar dolara çıkarma irademizi beyan ettik. Ukrayna ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurulması kararını aldık ve vizelerin kaldırılması için müzakereleri başlattık. Türkiye hızlı bir şekilde büyüyor, istikrarlı şekilde kalkınıyor. Türkiye, bölgesel bir güç haline gelirken, küresel denklemlerde vazgeçilmez roller üstleniyor. Güvenle, istikrarla geleceğe doğru ilerliyoruz. Kardeşlik içinde, dayanışma içinde aydınlık geleceğimizi bugünden inşa ediyoruz. Bu ülke, bu millet her şeyin en iyisine layık. Bu millet, her engeli aşacak, her hedefe ulaşacak güce ve iradeye sahip.'

-ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR-

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

-'8 yılda, Türkiye'nin milli gelirini 3 kattan fazla artırdık, 230 milyar dolardan, yaklaşık şu andaki haliyle 700 milyar doların üzerine çıkardık'

-'Şimdi, önümüzdeki 12 yıl içinde, milli gelirimizi yine en az 3 kat artırarak, inşallah 2023 yılında 2 trilyon dolar milli gelir seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz'

-'Türkiye'de, her seçim öncesinde gündeme taşınan, vatandaşımızın tercihlerini belirlemeye dönük bazı tezgah ve kampanyaların bu seçim öncesinde de uygulamaya konulmak istendiğine şahit oluyoruz'

-'Türkiye ekonomisini, dünyanın en büyük, en dirençli, şoklara karşı en dayanıklı ekonomilerinden biri haline getirdik'

-'Biz, devler gibi eserler bırakmak, ülkemize silinmez izler nakşetmek, Türkiye'nin ilerlemesine, kalkınmasına, daha fazla huzur ve refaha erişmesine azami katkıyı sağlamak istiyoruz'

-'Hem halkımızın huzuruna, hem de Hakk'ın huzuruna, vazifesini yapmış, üzerindeki emanete sahip çıkmış, arkasında silinmez izler bırakmış insanlar olarak çıkmak istiyoruz'

-'Bir sonraki seçimleri değil, gelecek nesilleri, Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin topyekun elde edeceği faydayı dikkate alarak, reformları yaptık' - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title