Haberler

Erdoğan: ''Ülkemizin Bütün Kaynaklarını Harekete Geçireceğiz''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gelecek projeksiyonumuzu ülkemizin bütün kaynaklarını harekete geçirmek üzerine kuruyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gelecek projeksiyonumuzu ülkemizin bütün kaynaklarını harekete geçirmek üzerine kuruyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, göl hacmi bakımından Türkiye'nin 2. barajı, enerji üretimi açısından ise 4. büyük hidroelektrik santralı (HES) olacak Ilısu'nun temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, 50 yıldan beri üzerinde çok konuşulan, çok dedikodular yapılan, ama bir türlü proje safhasından eylem safhasına taşınamayan Ilısu Barajı'nın temelini atacaklarını söyledi.

Ilısu Barajıyla GAP'ın farklı bir hayat bulacağını, Güneydoğu'nun farklı bir zenginliğe kavuşacağını kaydeden Erdoğan, ''İnşallah Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali önümüzdeki en geç 7 yıl içinde tamamlanacak ve 2013 yılında hizmete girecektir. Böylece Ilısu, Türkiye'nin ikinci büyük barajı oluyor. 4. büyük elektrik üretme potansiyeline sahip olacak bu barajımız için 1 milyar 200 milyon Avro dış kredi mutabakatını sağlamış bulunuyoruz'' diye konuştu.

Enerji konusunda Türkiye'nin potansiyelinin bugün gelinen noktayla sınırlı olmadığını, çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gelecek projeksiyonumuzu ülkemizin bütün kaynaklarını harekete geçirmek üzerine kuruyoruz. Yüksek siyaset, büyük siyaset, geleceği görmek ve ona göre planlamalar yapmaktır. Bizim iktidarımız her alanda Türkiye'nin enerjisini, birikimini, gücünü ortaya çıkaran bir iktidar olmuştur. Bu ülkenin gücüne güç katmıştır. Günübirlik siyasetlerle, popülist politikalarla Türkiye çok zaman ve enerji kaybetti.

Daha önce de temeller atıldı, görkemli törenler yapıldı ama arkası gelmedi. Artık bu ülke temelleri atıldıktan sonra, yarım kalmış, hayata geçmemiş projeler çöplüğü değildir, bu böyle bilinmeli.

Artık Türkiye, bütün gücünü, enerjisini bir daha asla dağıtmamak, heba etmemek üzere bir araya toplamıştır. Bu gücü toplayan, bu ülke için, bu millet için bu gücü harekete geçiren siyasi iradenin bizim temsil ettiğimiz irade olduğunu bugün herkes görüyor, biliyor.''

Bölgesel gelişmişlik farkları başta olmak üzere Türkiye'deki bütün adaletsizlikleri ortadan kaldırma azminde olduklarını kaydeden Erdoğan, ''Attığımız bu adımla Türkiye'de bölgesel milliyetçiliğin nasıl sona erdiğini de görüyoruz. Bu, bölgesel milliyetçiliğin ortadan kaldırıldığının ifadesidir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title