Haberler

Erdoğan: ''Ülke Hortumculara Peşkeş Çekilmediği Sürece Batmaz''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu çıkardıklarını hatırlatarak, ''Ana muhalefet partisi 'olmaz' diyor, 'bu ülke batar' diyor. Bu ülke hortumculara peşkeş çekilmediği sürece batmaz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu çıkardıklarını hatırlatarak, ''Ana muhalefet partisi 'olmaz' diyor, 'bu ülke batar' diyor. Bu ülke hortumculara peşkeş çekilmediği sürece batmaz'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Denizli Atatürk Stadı'nda düzenlenen AK Parti İl Kongresi'ne katıldı.

Konuşmasında, kongrelerin partilere dinamizm getirdiğini belirten Erdoğan, 2007 genel seçimlerine hazırlandıklarını söyledi.

Toplam 14.5 katrilyon liralık nemanın, Haziran ayının 20'si itibariyle tamamının hak sahiplerine ödeneceğini belirten Erdoğan, ''Bunları ödemek bize düştü, ödedik'' diye konuştu.

İmar Bankası'nın fona devri nedeniyle oluşan 8,5 katrilyon liralık maliyetin 6,5 katrilyonunun ödendiğini ifade eden Erdoğan, 2007 Ocak ayı sonu itibariyle tamamının ödenmiş olacağını kaydetti.

Erdoğan, bazı çevrelerin, ''IMF aşağı, IMF yukarı'' dediklerini vurgulayarak, Türkiye'nin IMF'nin 29 kurucu ortağından birisi olduğunu hatırlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sanki IMF ile hiç münasebet kurmamışlar gibi afra tafra yapıyorlar. Borçları alanlar onlar. Göreve geldiğimizde IMF'ye 23.4 milyar dolar borç vardı. Şimdi 11 milyar dolara düştü. Kim ödedi, AK Parti ödedi. Hortumları keserek ödedik. Artık dürüst, temiz yönetim var. Eğer bu yönetim olmasaydı bunları ödeyebilir miydik?''

Şu anda Merkez Bankası'nın rezervlerinde 58 milyar dolar bulunduğunu belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde bu rakamın 26 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, eğitimin bir numaralı sorun olduğunu belirterek, en fazla bütçeyi eğitime ayırdıklarını söyledi.

Annelere ve babalara da seslenen Erdoğan, ''Çocuklarınızı okula göndermezseniz, tarih sizi affetmez'' diye konuştu.

Sağlık konusundaki görüşlerini de dile getiren Erdoğan, yaptıkları düzenlemelerle SSK'lıların da serbest eczanelerden ilaç alabildiğini hatırlattı.

Erdoğan, genel sağlık sigortası kanunu çıkardıklarını hatırlatarak, ''Ana muhalefet partisi 'olmaz' diyor, 'bu ülke batar' diyor. Bu ülke hortumculara peşkeş çekilmediği sürece batmaz. Benim halkımın sağlıklı bir nefes alabilmesi için her şey feda olsun. Hastane kapılarında yavrularımız olmayacak, çünkü hepsine 18 yaşına kadar hastaneler bakmakla mükellef'' dedi.

Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, bunların sosyal devletin gereği olduğunu kaydetti.

Tarım konusundaki çalışmalara da değinen Erdoğan, gübre, mazot ve prim desteklerinin süreceğini ifade etti. Erdoğan, bu destekleri tek kalemde yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title