Haberler

Erdoğan: Türkiye'ye Yapılmış Bir Saldırıdır

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıya ilişkin, "O saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırı, Cezayir'e yapılmış bir saldırıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıya ilişkin, “O saldırı Türkiye’ye yapılmış bir saldırı. Cezayir’e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil hepimizin ortak mescidi, hepimizin en kutsal mekanların biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir'de Türk- Cezayir İş Forumu toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cezayir Millet Meclisi Başkanı Abdelkader Bensallah, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım ile kalabalık bir heyet eşlik etti.

Forumda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ‘‘Aynı bölgelerde kan, gözyaşı, huzursuzluk hiç eksik olmuyor. Bir kardeş halkın yaşadığı mağduriyet asla bizim çıkarımıza olamaz, bizim ikbalimiz geleceğimiz olamaz. En son İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı barbarca saldırıyı üzülerek yaşadık. Bize ne deme lüksümüz var mı Filistin meselesi bize ne demeye hakkımız var mı? Bu saldırı Türkiye’ye Cezayir’e yapılmış bir saldırıdır. Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil hepimizin ortak mescidi. Kendi camilerimize kirli postallarla girmek neyse oraya girmek de odur. Bütün meseleleri kardeşlik hukukunda ele almalıyız. Bu coğrafyada artık huzur, barış istiyoruz. Bu coğrafyanın her yerinde kadın ve erkeklerin bomba patlayabilir, çatışma çıkabilir korkusuyla yaşamasını içimize sindiremiyoruz. Onun için dayanışma çok önemli. Bölgesel barışı tesis etmek için hayati dayanışma önemlidir. Tüm ülkeler barış içinde yaşasınlar. Biz bunu tesis etmek için ekonomik, siyasi her kanalla dayanışmamızı göstereceğiz. Elimizden, dilimizden ne geliyorsa kardeşlerimiz için çalışmaya sürdüreceğiz. Mesele sadece ekonomi meselesi değil bir kardeşlik meselesidir” dedi.

“BU COĞRAFYADA ARTIK HUZUR VE BARIŞ İSTİYORUZ”

Bölgede çatışmaları içine sindiremediklerini belirten Erdoğan, “Bu coğrafyada artık huzur ve barış istiyoruz. Bu coğrafyanın her yerinde kadın ve erkeklerin bomba patlayabilir, çatışma çıkabilir korkusuyla yaşamasını içimize sindiremiyoruz. Onun için dayanışma çok önemli. Bölgesel barışı tesis etmek için hayati dayanışma önemlidir” dedi. 

Bölge sorunlarının ithal çözümlerle çözülemeyeceğini belirten Erdoğan, “Başkalarının müdahale olması çıkılmaz hale getiriyor. Taşıma suyla değirmen dönmez. Bu bölgenin gerçek sakinleri olarak yerli çözümler üretmek kaçınılmaz hal almıştır. Ekonomide siyasette dış politikada bunu yapmak zorundayız” dedi.

“YATIRIM İÇİN CEZAYİR’E GELİNMESİNİ TEŞVİK EDİYORUZ”

“Arada denizler, ülkeler, engeller de olsa biz Cezayir’i yanı başımızdaki kardeşimiz olarak biliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Cezayir’i Kuzey Afrika’nın parlayan yıldızı olarak görmekten heyecan duyuyoruz. 12 yıl önce dış ticaret hacmimiz 1 milyar doları bulmuyordu. 4.5 milyar dolara kadar çıkardık. Bu seviyede bizim için asla yeterli değil. Aradaki engelleri kaldırırsak ticaret hacmini 10 milyar dolara ulaştırabiliriz. Cezayir doğalgaz ihracatımızda 4. sırada yer alıyor. Doğalgaz alım satımına ilişkin anlaşma 10 yıl süreyle daha uzatıldı. Yatırım için Cezayir’e gelinmesini teşvik ediyoruz. Türk yatırımlar Cezayir’de 2 milyar dolara ulaştı. Risk ticarette olmazsa olmaz şartlardan biridir. Risk siyasette de olmazsa olmaz şartlardan biridir. Risk yaşamda da öyle. Yaşamda risk yoktur diyebilir misiniz? Normal yolunuzda gidersiniz bir taşa takılır hayat bitmiştir. Hiç umulmadık zamanda trafik kazasında ölebilirsiniz. İşsizlik büyük beladır. İşsizliği indirmek bizim görevimizdir.

Değişimi bu bölgenin halkları mı kontrol edecek? Ya da dışarıdan birileri mi kontrol edecek? Biz kendi sorunumuza ithal çözümler üretince çözülmüyor. Başkalarının müdahil olması çıkılmaz hale getiriyor. Taşıma suyla değirmen dönmez. Bu bölgenin gerçek sakinleri olarak yerli çözümler üretmek kaçınılmaz hal almıştır. Ekonomide siyasette dış politikada bunu yapmak zorundayız. Kuzey Afrika yapay sorunlarla enerjisi, vaktini heba ediyor. Libya’nın zenginliğine rağmen yaşadığı trajedi ortadadır. Libya’nın farklı ülkelerdeki parası 170 milyar dolar. Başka ülkelerde duruyor. Bu para Libya halkınındır. Niye Libya bu parasını kullanamıyor. Kendi ülkesindeki yatırımlarını kullanamıyor soru işareti.” 

MEHMET ALTUNIŞIK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cezayir Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title