Haberler

Erdoğan: Türkiye Toparlanmanın Eşiğinde

Erdoğan, Bugün Türkiye'nin, Kriz Sonrası Derlenip Toparlanma, Kayıplarını Telafi Etmenin Eşiğinde Bulunduğunu Belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye'nin, kriz sonrası derlenip toparlanma, kayıplarını telafi etme ve asıl önemlisi çok daha büyük hedeflere kilitlenmenin eşiğinde bulunduğunu belirterek, ''Hükümet olarak sanayinin, birikimin, yatırımların önünü açmak noktasında tüm imkanları seferber ettik. Burada bir bariyer oluşturmak, asla... Oluşturanları da tasfiye ettik'' dedi.

Borusan Holding'in Gemlik'teki tesislerinin açılışında konuşan Erdoğan, şirketin Gemlik'te yaptığı toplam 450 milyon dolar tutarındaki yatırımın, heyecanlarını artırdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 6 liman vinci ile birlikte bu yatırımın 560 milyon dolara yükseldiğine işaret ederek, Türkiye'nin yeni bir yatırım, ihracat ve istihdam atağının eşiğinde olduğu bir dönemde gerçekleştirilen bu yatırımın anlamının çok daha farklı ve önemli olduğunu söyledi.

Ekonomik krize de değinen Erdoğan, dünyada ekonomik bir kriz yaşandığını ve yaşanmaya devam edildiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye olarak bu krizi en az sıkıntı ile atlattığımızı, krizin bir teğet olarak geçtiğini, geçeceğini pek çok kez söyledim. Biz hükümet olarak üretim ve istihdamı birinci öncelik olarak görüyoruz ve her adımımızı buna göre atıyoruz. Türkiye'nin dış politikada ortaya koyduğu derinlikli ve geniş vizyonun da yatırımcılarımızın ufkunu açtığına inanıyorum.''

-''YOLSUZLUK OLSA BUNLARI BAŞARABİLİR MİYDİNİZ?''-

Başbakan Erdoğan, hidroelektrik enerji santralleri yatırımlarının devam ettiğini anımsatarak, ''Allah aşkına hidroelektrik santralleri yeni mi icat oldu? Niçin bunların yapımı zamanında çok ağır bir biçimde seyrediyordu?'' dedi.

Rüzgar enerjisine verdikleri öneme de işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu anda rüzgar santralleri adeta ülkemizi süsleyen rüzgar gülleri gibi. Yenilenebilir enerjide Türkiye'nin değişik yerlerinde bunları görüyorsunuz ama bunlar bizden önce maalesef yoktu. Doğal gaz çevrim santralleri ile övünen bir mantık ülkemizde egemendi. Türkiye'nin enerji programında yüzde 52'sini doğal gaz çevrim santrallerinden elde ediyordu, onun da işletme maliyetleri maalesef çok çok yüksekti. Doğal gaz fiyatları ne kadar artarsa, siz o fiyattan satmak durumundasınız, vatandaşa ucuz enerji satamazsınız, öyle bir durumdaydı. Ama şimdi attığımız yeni adımlarla inşallah bu rakamlar daha da aşağıya düşecek.''

Türk Hava Yolları'nın (THY) zarar eden bir şirketken kar eder hale geldiğini vurgulayan Erdoğan, ''Konuşuyorlar, 'yolsuzluk, yolsuzluk, yolsuzluk' diye. Yolsuzluk olsa bunları başarabilir miydiniz? Bu adımları mı atabilirdiniz, bu yatırımları mı yapabilirdiniz?'' dedi.

Başbakan Erdoğan daha sonra Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Borusan Holding yetkilileri ile birlikte kurdeleyi keserek tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title