Haberler

Erdoğan: Türkiye Referandum Kültürüne de Alışmalıdır

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bundan Böyle Referandum Kültürüne de Alışması Gerektiğini Belirterek, 'Bu Ülkede Öyle Konular Gündeme Gelecek Ki, Artık Bu Konuları Sahibine Götüreceğiz. Sahibi Kim? Millettir' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bundan böyle referandum kültürüne de alışması gerektiğini belirterek, ''Bu ülkede öyle konular gündeme gelecek ki, artık bu konuları sahibine götüreceğiz. Sahibi kim? Millettir'' dedi.

Yaklaşık 2 hafta sonra 21 Ekim'de anayasa değişikliği referandumunun yapılacağını hatırlatan Erdoğan, bu konuda ''Bu, bir maliyet getirecek. Şimdi gündemde anayasa değişikliği var. Yeni anayasa hazırlanıyor. Öyleyse niçin bir referandum?'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığına işaret etti.

Burada bir ''saptırma'' bulunduğunu ve bu hedef saptırmayı ortadan kaldırmak için bir açıklama yapmak durumunda olduğunu ifade eden Erdoğan, 21 Ekim referandumunun, seçimden sonra alınmış bir karar olmadığını vurguladı.

''Bu konuda bizim oyumuz 'evet'tir'' diyen Erdoğan, 'Hayır' oyunun, halkın seçimi noktasında aslında 'halka gitmeyelim, bunu parlamento içinde yine halledelim' anlayışının bir devamı olduğunu belirtti.

Erdoğan, ''Biz diyoruz ki, Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra onay mercii olarak halka gitmeli. Bu anayasayı halk onaylasın istiyoruz ve ondan sonra da biz anayasamıza kavuşalım'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title