Haberler

Erdoğan: "Türkiye 2011'de Borç Kamburundan da Kurtulacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptığımız hesaplara göre ekonomik rotamızdan şaşmayıp istikrarımızı korumayı başarırsak, Türkiye borç kamburundan da tamamen kurtulacaktır. Hem de öyle uzun yıllar sonra değil, 2011 yılında bu hedefi yakalamamak için hiçbir sebebimiz yok'' dedi.

Ulusa Sesleniş konuşmasında, 2007 bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "İlk kez bir iktidar ara vermeksizin beşinci yılına görevinin başında giriyor ve ilk kez 5. yıl için bir bütçe hazırlıyor. Bu istikrar tablosu, Türkiye'nin en değerli kazanımlarından biridir" diye konuştu.

Ekonomik ve siyasi istikrarı ayakta tutacak ve uzun ömürlü kılacak olan asıl gücün 'Sosyal istikrarın sağlam bir zemine oturması' olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Erdoğan, bunu başarmadan yarının hedeflerine ilerlemenin ve aynı zamanda bugünün kazanımlarını korumanın mümkün olmayacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu.

"Evet, biz siyasi iktidar olarak Türkiyemizi, Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlıyoruz. Onun için, bu bütçeye de yansıyan gelecek vizyonumuzu üç ayak üzerine kurduk.

Bunlardan ilki, üç yıllık kısa vadeli hedeflerimizi yansıtan bu bütçedir. İkincisi, 9. kalkınma planı ile şekillendirdiğimiz 2007-2013 dönemine ait orta vadeli hedeflerimizdir. Üçüncüsü ise, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü gösteren 2023 yılına kadarki döneme ait hedeflerimizdir."

AK Parti Hükümeti olarak görevi devraldıklarında kişi başına düşen milli gelirin 2 bin 500 Dolar seviyesinde olduğunu, şimdi ise 5 bin 300 Doları aştıklarını belirten Erdoğan, 2013 hedefinin ise 10 bin Doları yakalamak olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, 2007 yılının, çok daha büyük atılımların gerçekleştirileceği ve çok daha önemli mesafeler kat edileceği bir yıl olmasını umut ettiğini kaydederek, ''2007'de de Türkiye'nin menfaatleri ve milletimizin değişim iradesi doğrultusunda kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz'' dedi.

Orta sınıfın alt ve üst kesimleriyle birlikte milli gelirden aldığı payın da ortalama 2 puan yükseldiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, zengin ile fakir arasındaki makasın artık giderek daralmaya başladığını gösteren bu rakamların son derece anlamlı ve sevindirici olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, yatırımları yüzde 50 daha az bir bütçeyle gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "yani daha az parayla daha çok iş yaptık, milletimizin alın teriyle kazandığını çar-çur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, vatandaşların, Kurban Bayramı ve yeni yılını kutlayarak, kurban bayramının ve yeni yılın Türkiye'ye, Türk milletine yeni başarılar getirmesini diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title