Haberler

Erdoğan: Türkçe Olimpiyatları Dünyanın Dört Bir Yanında Türkçe'nin Konuşulması Mücadelesi

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ödül töreni düzenlendi.

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ödül töreni düzenlendi. Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın dünyanın dört bir yanında şu anda Türkçe'nin konuşulması mücadelesini veren bir çalışma, bir organizasyon olduğunu vurguladı.

ASKİ Spor Salonu'ndaki törene, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik, Hayati Yazıcı ve Selma Aliye Kavaf, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi, bazı milletvekilleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yurt dışındaki Türk okullarında Türkçe öğreten eğitmenlere teşekkür plaketi verdi. Erdoğan daha sonra yaptığı konuşmada, olimpiyatlara katılan öğrencilerin çalışmalarını günlerdir televizyondan takip ettiğini, bununla heyecan duyduğunu söyledi. Türk milletinin duygusal olduğunu vurgulayan Erdoğan, yabancı öğrencilerin Türkçe eserleri seslendirirken duygulandığını belirtti.

Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın dünyanın dört bir yanında şu anda Türkçe'nin konuşulması mücadelesini veren bir çalışma, bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Dil, bizde aynı zamanda gönül anlamına gelir. Yani edebiyatımızda, 'ehli dil' ifadesi vardır. Bu, bir diğer anlamıyla da ehli-gönül demektir. Gönül ehli, dil ehli. Bu bakımdan, dünyanın bir diğer ucunda eğer Türkçe konuşan varsa ona gönüllerimizle ulaşabilmek ve onunla aynı derdi paylaşabilmek, işte onunla gerçekleşiyor" dedi.

Emine Erdoğan da yaptığı konuşmada, "harikulade" anlar yaşadığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Türk diline katkılarından dolayı Thomas Mitcel ve Mihail Miyer'e, Ali Şir Nevai ödüllerini verdi. Günay, "Bu hizmet, Karamanoğlu Mehmet Bey'den sonra yapılan en büyük hizmettir" dedi.

Prof. Dr. Rastislav Borisoviç Ribakov ve Prof. Dr. Kemal Eraslan'a Ali Şir Nevai ödüllerini veren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise "Öğrenciler, Türkiye'ye geldikleri günden bu yana çiçek gibi açtılar. Öğrenciler gönlümüzde, ruhumuzda hepimizi zenginleştirdiler" dedi.

Kompozisyon, konuşma ve dil bilgisi alanlarında başarılı olan öğrencilere TBMM İdari Amiri Hüsrev Kutlu tarafından, "Meclis Özel Ödülü" verildi. Törende, organizasyona katılan öğrenciler tarafından folklor gösterileri sunuldu, şarkılar ve şiirler okundu. (ANKA)

(HM/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title