Haberler

Erdoğan: "Terör Konusunda İşbirliğimiz Devam Edecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör Örgütü ile Yapacağımız Mücadele Konusunda İşbirliğimizin Bundan Sonraki Süreçte de Aynı Kararlılıkla Devam Edeceğini, Fakat Bunu Daha da Süratlendirmemizin Gereğini Aramızda Konuştuk, Bu Konudaki Mutabakatımız da Bizleri Memnun Etti" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör örgütü ile yapacağımız mücadele konusunda işbirliğimizin bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla devam edeceğini, fakat bunu daha da süratlendirmemizin gereğini aramızda konuştuk, bu konudaki mutabakatımız da bizleri memnun etti'' dedi.

Başbakan Erdoğan ile Irak Başbakanı Nuri El Maliki, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da, ortak basın toplantısı düzenlediler ve soruları yanıtladılar.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, bire bir ve heyetler arasındaki verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Görüşmelerde, bugüne kadar olan ikili ilişkileri ele alma fırsatı bulduklarını belirten Erdoğan, mevcut durumu değerlendirdiklerini ifade etti.

Görüşmelerde, siyasi, ekonomik, askeri, ticari, sosyal, kültürel alanlarda ortak ne gibi adımlar atılabileceğini konuşma fırsatı bulduklarını vurgulayan Erdoğan, "Özellikle terör örgütüne yönelik alınacak önlemleri gözden geçirme fırsatı bulduk" dedi.

Başbakan Erdoğan, askeri alanda, özellikle de askeri noktada Irak güvenlik güçlerinin, polisinin, Türkiye'de eğitiminin yapılabileceği konusuna yine vurgularını yaptıklarını belirterek, ''Biz bu konuda, askeri alanda olsun, polis kuvvetleri noktasında olsun 'Kendilerini eğitmeye hazırız' dedik'' diye konuştu.

''Irak Başbakanı Maliki'ye, askeri, siyasi, ticari, sosyal, kültürel başta olmak üzere her alanda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylediklerini'' ifade eden Erdoğan, "Bizler Irak halkının, Irak yönetiminin yanında olacağız. Yeter ki Irak halkının birliği, beraberliği, bütünlüğü bozulmasın" şeklinde konuştu.

Irak halkının, içinden geçtiği bu zor dönemde Irak halkına şimdiye kadar Türkiye'nin sürdürdüğü desteğin bundan sonra da aynı şekilde süreceğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Arzumuz, bir an önce Irak'ın istikrar ülkesi haline gelmesidir. Çünkü ortalama her gün savaşın başladığı günden itibaren, 50-60 Irak vatandaşının ölmesi bizleri de gerçekten üzmektedir.

Ayrıca yine bu süreç içerisinde dayanışmamızın her an yapacağımız görüşmelerle de devam etmesi noktasındaki kararlılığımız, geleceğin inşallah bir an önce daha kısa bir zamanda bir aydınlık, barış içerisinde Irak'ın müjdecisi olur temennisindeyim. İkinci, üçüncü kapılar noktasındaki görüşmeleri de bu vesileyle yapmış olduk. Her alanda gıdaydı, ilaçtı, akaryakıttı, ulaşım noktasındaki araçlarımızın girişinin daha da rahatlayacağı bir zeminin oluşmasını da kendilerine iletmiş olduk.''

Iraklı bir gazetecinin, iki ülke arasında güvenlik alanında bilgilerin paylaşımına ilişkin bir toplantı yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna Başbakan Erdoğan şu yanıtı verdi:

''İki ülkenin içişleri bakanları bir araya geldikleri zaman bütün araç, gereç bu konuları görüştükleri gibi istihbari noktada da bilgi alışverişinde muhakkak bulunacaklardır, bunlar kaçınılmazdır. İki sınır komşusu olarak, bunu geliştirmekten daha tabi hiçbir şey olamaz, bundan sonraki süreçte de bunlar artarak devam edecek.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title