Haberler

Erdoğan: Televizyonda Değil, Meydanda Ver Cevabını

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin sağında MHP, solunda BDP, arkasında eski siyasetçiler, bagajında çetelerle bir istasyona doğru gittiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin sağında MHP, solunda BDP, arkasında eski siyasetçiler, bagajında çetelerle bir istasyona doğru gittiğini söyledi.

Erdoğan, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslendi. Kendisinin İzmir'e yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmak üzere geldiğini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kente geldiğinde hangi projesini anlattığını merak ettiğini bildirdi. CHP'nin Hakkari mitinginde Türk bayrağı bulunmadığı eleştirisinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu, Hakkari'deki o seni dinleyenler arasında niçin bir tane Türk bayrağı yoktu? Yoksa Türk bayrağı seni de mi rahatsız ediyor? Çünkü kolay değil, 5 maddelik bir anlaşma yaptınız onlarla. CHP bayrağı tutturdun ama Türk bayrağını tutturamadın, çünkü BDP'liler Türk bayrağını eline almaz, belediyesine Türk bayrağını takayım mı takmayayım mı bunun tartışmasını yapan zihniyete Türk bayrağı veremezsiniz. Bunu söyledim hala cevap vermedin. 'Ne olacak' diyor, 'Olmayabilirdi' diyor Sayın Kılıçdaroğlu, 2001'de bu yola çıkarken biz tek millet dedik. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Romanıyla, Arnavutuyla, biriz, beraberiz dedik ve bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında tek millet olarak topladık. Bu milletin bir de bayrağa ihtiyacı var. Bizim bu bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizin simgesidir. Ne diyoruz. tek bayrak. Bu ülkede başka bayrak tanımıyoruz. Kardeşlerim bitmedi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bunun için tek vatan dedik. 780 bin kilometrekareyi ameliyat ettirtmeyiz, böldürtmeyiz. Onun için sokak eşkıyalarına illerimizi, ilçelerimizi bırakmayız, bunu herkes böyle bilsin.

Hakkari'de ne dedi, 'Özerklik' dedi değil mi? Aynı Kılıçdaroğlu, 'Ben eyaletten bahsetmiyorum' dedi. Adamına göre, dalgaya göre kürek sallıyor. Ama benim halkım, benim İzmirlim, inanıyorum ki 12 Haziran'da gereken cevabı demokratik yoldan sandıkta verecek.

-HAYATIN TÜM ALANINDAKİ REKORLAR-

AK Parti'nin sağlıkta eğitimde, hayatın tüm alanında rekorlarının bulunduğunu, CHP'nin "sanal genel başkanının rekorlarının ne olduğunu merak ettiğini" söyleyen Erdoğan, "Söylemeyeceğim, siz söyle diyorsunuz ama söylemeyeceğim, siz biliyorsunuz zaten. Gereken dersi sandıkta vereceksiniz. Ben bugüne kadar hiç hakaret etmedim, yine etmeyeceğim. Sağında MHP, solunda BDP, arkasında eski siyasetçiler, bagajında çeteler, bir istasyona doğru gidiyor. Onun için diyorum ki gelin hizmet siyasetine oy verin. CHP'li, MHP'li, BDP'li kardeşim ideolojilere değil, alışkanlıklara değil, tepkiyle değil, sana hizmet edene, hizmet üretene oy ver diyorum" dedi.

-İzmir PROJELERİ-

Başbakan Erdoğan, İzmir'e iki bakanı gönderdiklerini, kısa sürede İzmir'in turizm, sanayi ve ticaret potansiyelini azami ölçüde ortaya çıkaracak projeleri ifade ettiklerini, bu projelere de bu dönemde başlayacak ve bitireceklerini, İzmir'i bir dünya kenti, marka kent haline getirecek projelere sahip olduklarını söyledi.

İzmir'i bu projelerle tarihteki gibi Akdeniz ve Ege'nin sanayi, ticaret ve turizm kenti yapacaklarını, öncelikle İzmir'de büyük bir turizm hamlesi başlatacaklarını aktaran Erdoğan, Roma, Selçuklu, Osmanlı eserleri, müzeleri, Türk sofrasını, türkülerini artık dünyaya tanıtacaklarını, 2023'de şu anda 20 bin olan yatak kapasitesini 100 bin'e çıkaracaklarını belirtti.

İzmir'de Bostanlı ile İnciraltı arasını 4. 5 kilometre köprü ve 1. 5 kilometre batırma tüp tünelle birbirine kavuşturacaklarını söyleyen Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu sen bunları düşünüyor musun, var mı senin kitapçığında bunlar? Bu ufuk meselesi, bir vizyon meselesi. Bostanlı ve Karşıyaka başta olmak üzere şehrin kuzeyinden gelenler güneye rahatça ulaşacaklar. Konak tüneliyle İzmir'in uzun yıllardır kent içi trafiğinin can damarlarında olan Mürselpaşa bulvarı üzerinden sahil yoluna kadar trafiği yer altına alacağız. Çift tüp delme tünel olarak inşa edeceğimiz bu yolun toplam uzunluğu 2. 5 kilometre" dedi.

İzmir Ankara, İzmir-Bursa-İstanbul yüksek hızlı tren hatları hakkında da bilgi veren Erdoğan, bu sırada İzmir-Ankara arasındaki yüksek hızlı trenle seyahat süresinin kaç saate ineceğini sordu. Bazı vatandaşların yanıt vermesi üzerine Erdoğan, "Herşeyi öğrenmişsiniz zaten. İzmir bu işi bitirdi. 12 Haziran'da benim kulağım sadece İzmir'de olacak" diye konuştu.

Yüksek Hızlı Tren projesiyle Ankara ile İzmir'in kapı komşusu haline geleceğini, İzmir'den Bandırma'ya gidecek yüksek hızlı trenin de burada Ankara-İstanbul hızlı tren hattıyla birleşeceğini kaydetti.

Bir başka projenin de Sabuncubeli Tüneli olduğunu, İzmir ve Manisa arasında riskli bir bölge olan Sabuncubeli'nde bir tünel inşa edileceğini, İzmir-İstanbul ve İzmir Ankara'yı otoyollarıyla birbirine kesintisiz konforlu şekilde bağlayacaklarını kaydetti.

Erdoğan, İzmir metro hattını artık metro ağı haline getireceklerini, çevre ilçelere 4 metro hattı kuracaklarını, İzmir'de şehir yenileme projesiyle ekonomik ömrünü doldurmuş depreme dayanıksız yapılardan İzmir'i arındıracaklarını anlattı.

Sosyal güvencesi olmayan fakir fukaraya, yeni evlenenlere 50 metrekarelik daireler yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Bunu muhafazakar demokrat bir parti olduğumuz için söylüyorum. İçinde beyaz eşyası olacak. Mobilyası olacak, 20 yıl vadeyle peşinatsız 100-120 lira taksitle ödeyecek, yeter ki evlensinler. Niye? Muhafazakar demokrat olmanın gereği bu. Çünkü biz aileye endeksliyiz, bir milletin temeli sağlam ailededir. Köprü altında gençlerimizin yaşamasını istemiyoruz. İnşallah modern yaşanabilir konutlar yapacağız" dedi.

Çandarlı'da temeli atılan konteyner limanının ardından İzmir'e bir de kruvaziyer limanı yapacaklarını, İzmir'e parası bol olan turistlerin geleceğini, İzmir Limanı'nı modernize ettiklerini, Efes Antik Limanını yeniden inşa ettiklerini belirten Erdoğan, İzmir'e 1450 yataklı Bayraklı, 1750 yataklı Güney bölge şehir hastanesi kurulacağını söyledi.

Hastanelerde yürüyen merdivenler bulunacağını, en ileri teknolojiyle donatılacağını kaydeden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatarak, "Ben de SSK'lıydım biliyor musunuz, kapıya gider, kuyruğa girer beklerdim, doktor efendi muayenehaneye çağırır. Parayla muayene olurdun. Reçete yazar, ilacın biri var, diğerleri yok. Sorarsın,

'Eczaneden al' derler. Şimdi istediğin eczaneye, istediğin hastaneye gidiyor musun, ilaçların tamamını alıyor musun? Ondan sonra da bazıları, 'Gel çıkalım televizyona' diyor. Televizyonda değil, meydanda ver bunun cevabını, niye bu hale soktun memleketi" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title