Haberler

Erdoğan Talimat Verdi

Erdoğan, AKP Grup Toplantısının Basına Kapalı Bölümünde 'Bu Yaz Tatil Yok.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup toplantısının basına kapalı bölümünde "Bu yaz tatil yok. Partimiz hakkında açılan kapatma davası sonuçlanıncaya kadar Meclis çalışacak. Kapatma davası ne kadar uzarsa uzasın önemli değil" dedi. Erdoğan, talimatını milletvekillerine oylattı. Grup, Meclis'in çalışması konusuna tam kadro katılırken, ANAP'lı eski bakanlardan ve AKP Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz oylamaya katılmadı.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, Erdoğan grupta "duygusal bir konuşma" yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin türban ile ilgili kararı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Klonlanın" çağrısını, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, "Senato" önerisi, savunmanın verilip verilmeyeceği konusundaki fikirlerini milletvekilleriyle paylaştı.

-OYLAMAYA TAM KATILIM-

Kapalı toplantıya ise damgasını Erdoğan'ın, "Meclis çalışsın" çağrısı vurdu. Erdoğan milletvekillerinden Meclis çalışmalarına tam katılım çağrısı yaparken, Meclis'in yaz aylarında da çalışma önerisini oylattığı öğrenildi. Milletvekilleri Erdoğan'ın, "Meclis çalışsın" çağrısını oylayarak destek çıktı.

Erdoğan, partisinin basına kapalı bölümünde "Bu yaz tatil yok. Partimiz hakkında açılan kapatma davası sonuçlanıncaya kadar Meclis çalışacak. Kapatma davası ne kadar uzarsa uzasın önemli değil" dedi. Erdoğan, talimatını milletvekillerine oylattı. Grup Meclis'in çalışması konusunda tam kadro katılırken, ANAP'lı eski bakanlardan ve AKP Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz oylamaya katılmadı.

-ÇAKIL TAŞLARI-

Erdoğan'ın, "Meclis çalışsın" çağrısını yaparken çok sayıda milletvekilinin "O zaman Anayasa değişikliğini yapalım" önerisinde bulunduğu, pek çok milletvekilinin ise "Erken Seçim kararı alalım" dediği öğrenildi.

Bunun üzerine yeniden söz alan Erdoğan, milletvekillerinden sakin olmalarını isteyerek, "Bakın, uzun ince bir yoldayız. Önümüze engeller çıkıyor. Bu engeller çakıl taşları olsa bile. Biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

-TRENDEN İNEN BİR DAHA BİNEMEZ-

Erdoğan, milletvekillerine bir de çağrıda bulundu. "Biz bir trendeyiz. Yolculuğumuz devam ediyor. Ben istiyorum ki bu yolculuğumuz hep birlikte devam etsin. Ama bu trenden inen bir daha binemez. Kurumlar, siyasiler herkes ama herkes bize karşı bir oyun, bir tuzak içerisindeler. Ama, biz yılmayacağız. Yolumuza hep birlikte devam edeceğiz. Anayasa değişikliğini gündemimizden çıkardık. Erken seçimi aklımıza bile getirmiyoruz. Bundan emin olun kazanan yine biz olacağız."

Erdoğan, milletvekillerinden seçim bölgelerini de ihmal etmemelerini istediği kaydedildi.

-MEŞRUİYETİMİZ TARTIŞILIR HALE GELDİ-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında kararını vermeden önce, "Klonlaşın" çağrısını Erdoğan, "Ciddiyetsiz, değerlendirmeye bile değmez. Bu ne cesaret" olarak yorumladığı öğrenildi.

Erdoğan, "70 milletvekiliyle bir partinin meşruiyeti tartışılmazken, 339 milletvekilinin meşruiyeti tartışılıyor" dediği kaydedildi.

-ESAS SAVUNMA -

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP'nin ön savunması hakkında mütalaasını da değerlendiren Erdoğan'ın, "Bu mütalaayı okuyun. Okuyun ve herkese anlatın. Anlatın ki meyve veren ağacın nasıl taşlandığını görsünler" dediği kaydedilirken, esas savunma hakkında çalışmaların devam edeceği ve en kısa zamanda Anayasa Mahkemesi'ne sunulacağını bildirdiği kaydedildi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title