Haberler

Erdoğan: "Siyasilerin Görevi, Sandıkta Tecelli Eden Karara Tabi Olmak, Onu Hayata Geçirmektir"

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan hayatı, hırslara, çıkar hesaplarına kurban edilemeyecek kadar değerlidir, azizdir.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan hayatı, hırslara, çıkar hesaplarına kurban edilemeyecek kadar değerlidir, azizdir. Her gün, kimyasal silahlarla, bombalarla çocukların katledildiği, yetim ve öksüz bırakıldığı bir dünyanın huzur ve sükun bulması mümkün değildir. Ölen her masum, insanlığımızdan da bir parça götürüyor. Yok edilen her şehirle birlikte kadim medeniyetimizin çok kıymetli bir cüzü, hatırası da ortadan kalkıyor. Artık, herkesin elini vicdanına koyup, bu vahim tablonun geri döndürülmesi, yaşanan vahşetin son bulması için harekete geçmesi şarttır. Savaşın sebep olduğu mülteci sorununu komşu ülkelerin üzerine yıkarak, sınırları kapatarak, mevcut rejime ehveni şer muamelesi yaparak, bu sorun çözülemez. Suriye halkı, DEAŞ terörü, bununla birlikte Esed'in devlet terörü arasında bir tercih yapmak zorunda bırakılamaz, bırakılmamalıdır" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün itibarıyla başlayan, bugün de devam eden koalisyon görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve hayırlı bir neticeye ulaşmasını temenni ediyorum. Suriye, Irak, Yunanistan, Ukrayna gibi komşularımızdaki durum ortadayken, Meclisteki tüm siyasi parti genel başkanlarının, ülkenin geleceğini düşünerek adım atmaları gerekiyor" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset, özü itibarıyla bir uzlaşma, müşterekler üzerinde mutabakata varabilme sanatıdır. Siyasilerin görevi, taktik manevralarla millet iradesine çalım atmak değil, bilakis sandıkta tecelli eden karara tabi olmak, onu hayata geçirmektir" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title