Haberler

Erdoğan: "Şiddetin Her Türlüsü Cehaletle Eş Anlamlıdır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadın Meselelerinin, Şiddetle, Yanlış Törelerle, Özellikle Birlikte Hatırlanmasının, Ülke Adına Büyük Bir Yara Olduğunu İfade Ederek, 'Kadının, Evde, İş Yerinde, Sosyal Hayatta Şiddete Maruz Bırakılması, Hukuken, Vicdanen, Ahlaken Asla Kabul Edilemez. Şiddetin Her Türlüsü Cehaletle Eş Anlamlıdır' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadın meselelerinin, şiddetle, yanlış törelerle, özellikle birlikte hatırlanmasının, ülke adına büyük bir yara olduğunu ifade ederek, ''Kadının, evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılması, hukuken, vicdanen, ahlaken asla kabul edilemez. Şiddetin her türlüsü cehaletle eş anlamlıdır'' dedi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun ev sahipliğinde düzenlenen ''Toplumsal Yaşamımızda Kadınlarımız'' konulu panelin açılış konuşmasını yapan Erdoğan, ''sevginin ve muhabbetin dilini öğreten Hacı Bektaş-ı Veli'nin manevi huzurunda bir kez daha dile getirmek isterim ki, 'cennet annelerin ayaklarının altındadır' buyruğuna, yürekten inanan bir milletin evlatları olarak, kadını her zeminde baş tacı edinen bir kültürün ve medeniyetin mensuplarıyız'' diye konuştu.

Her türlü ayrımcılığı reddeden, kadın ve erkeği aynı mükellefiyetlerle sorumlu tutan bir inanca ve bir medeniyete sahip olduklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ülkemizin huzuru, güveni, selameti öncelikle her türlü ayrımcılığı reddetmemize bağlıdır. Bize göre, milletimizin en bariz vasıflarından biri, bin yıllardır aile değerlerini gözümüzün ışığı gibi korumamızdır.''

Erdoğan şöyle konuştu:

''Üzülerek söylüyorum, ekranlar eğer şiddeti pompalıyorsa, özellikle kadınların saygınlığı, izzeti nefsi, gazete sayfalarında ayaklar altına alınıyorsa, bu kabul edilemez. Nasıl ki işkenceye karşı sıfır tolerans ilkesiyle hukuk reformları yaptıysak, millet olarak şiddete karşı da sıfır tolerans göstermeliyiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title