Haberler

Erdoğan: Şehir Hastanesi Aşkımdır

Güncelleme:

Şanlıurfa'da şehir hastanesi müjdesini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastanesi benim aşkımdır" diye seslendi.

1 katrilyon 811 trilyon liralık yatırımların toplu açılış töreni için Urfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 278 ayrı eserin açılışını yaptı. Şanlıurfa'daki şehir hastanesinin temelini de atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır" dedi.

Kamu, özel sektör ve belediyeler tarafından yapımı tamamlanan veya temeli atılacak olan yatırımların toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte Topçu Meydanı'ndaki coşkulu kalabalığa hitap etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzzettin Küçük, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in selamlama konuşmalarının ardından platforma gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünü Urfa'ya yapılan yatırımlara ayırdı. Urfa'ya 1 katrilyon 811 trilyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde Urfa'nın kendisine verdiği yüzde 69'luk destekten dolayı da ayrıca teşekkür etti. Şanlıurfa'nın bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada toplam yatırım tutarı 1 katrilyon 811 trilyon lira olan 278 ayrı eserin, kamu ve özel sektörün resmi açılışını yapıyoruz. Hiçbir zaman Şanlıurfa'yı kendi haline bırakmadık. Cumhuriyet tarihinde bizim 12 yıllık dönemimizde de gördüğü hizmeti Şanlıurfa hiçbir zaman görmedi" dedi.

'182 EĞİTİM KURUMU İNŞA ETTİK'

Urfa'ya yapılan eğitim yatırımlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu lisesinden, meslek lisesine, imam hatip lisesinden ortaokullara, ilkokullara, ana okullara kadar, her seviyede tam 182 eğitim kurumunun resmi açılışını yapıyoruz. Yatırım tutarı 499 trilyon olan bu eğitim kurumlarıyla Şanlıurfa'mız inşallah yeni bir döneme giriyor. Üniversitemiz, Ceylanpınar ve Viranşehir'de yurt binaları, teknopark, öğrenci yaşam merkezi inşa etti. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Karaköprü'de, Suruç'ta, Viranşehir'de ve merkezde gençlik merkezleri, hizmet binası, spor sahaları yaptı" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MÜZESİNİ AÇIYORUZ'

Sağlıkta üniversite hastanesi için 258 trilyon liralık bir yatırım yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 600 yataklı üniversite hastanesinin de açılışını yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "50 trilyon özel sektör yatırımıyla bir başka hastanemizin ve çeşitli aile sağlığı merkezlerinin resmi açılışlarını da bugün yapıyoruz. Şanlıurfa'ya 60 trilyonluk yatırım ve 13 trilyonluk çevre düzenlemesi ve ülkemizin en büyük müze kompleksini kazandırdık. Haleplibahçe Arkeoloji ve Mozaik Müzesinin resmi açılışını da bugün yapıyoruz. Urfa'nın tanıtımda ve turizminin gelişmesinde çok hayırlı vesilelere olacağına inanıyorum. Harran Kalesi restorasyonu başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan diğer restorasyon çalışmalarının resmi açılışlarını da bugün buradan gerçekleşiyoruz. Ülkemiz için önemli projelerden olan 2 katrilyon liralık Suruç Ovası Pompaj Sulaması'nın ve bununla bağlantılı pek çok tesisin açılışını yapıyoruz. Ayrıca Şanlıurfa İçme Suyu Tesislerinin İkinci Kademe Arıtma Tesisinin açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Yapımı tamamlanmış yollar var onların açılışını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel sektöründe rulman, süt, cam ürünleri gibi yatırımların Urfa'ya yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "271 trilyon lira yatırım bedeli olan bu 12 kalem olan özel sektör tesisinin resmi açılışını da bugün yapıyoruz" dedi.

'ŞEHİR HASTANESİ 3 YILDA TAMAMLANACAK'

Ceylanpınar'daki tapu sorunu ve göçerlerin sorunlarını çözdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hizmetkâr olmaya geldiklerini söyledi. İstisnalar dışında temel atma törenlerine katılmadığını belirten Erdoğan, "Şehir hastanesi benim aşkımdır, sevdamdır. 30 tane büyükşehre dedim ki, 'en az her birisine birer tane şehir hastanesi kuracağız.' İşte Şanlıurfa'ya da bir şehir hastanesi kuruyoruz. Yakından takip ettiğim bu proje kapsamındaki bu hastaneler artık birer birer inşa edilmeye başlandı. Bu kapsamda şu ana kadar 17 tane şehir hastanesi inşa ediliyor. İnşallah Urfa'da bunun temelini atarak bunu 18'e çıkartıyoruz. Bin 700 yatak kapasiteli. 6 ayrı ihtisas hastanesini… İçindeki ameliyathane sayısı ne biliyor musunuz? 60 ameliyathanesi var. 290 yoğun bakım yatağını, 5 bin 100 araçlık kapalı otoparkı barındıran Şanlıurfa Şehir Hastanesinin yatırım bedeli ne biliyor musunuz? Tam 1 katrilyon 151 trilyon. Çünkü Şanlıurfa'ya bu yakışır. Özel sektör tarafından üç yıl içinde yapılacak bu hastane 25 yıl boyunca işletilecek, daha sonra kamuya, yani devlete teslim edilecek" diye konuştu.

KÜRTÇE MEALLİ KUR'AN TARTIŞMASI

Kobani'den gelenlere kucak açtıklarını ve her türlü yardımı yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimleri için isim vermeden AK Parti'ye destek istedi. Milletin muhalefete sandıkta gereken cevabı vereceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemi için de Urfalılardan destek istedi. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Kürtçe mealli Kur'an'la ilgili olarak göstermelik şekilde basıldığı şeklindeki açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu Kürtçe mealli Kur'an-ı göstererek, 10 bin adet bastırdıklarını ve başka dillerde de basılmaya devam edeceğini söyledi. Sık sık konuşması 'Urfa seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesilen ve izdihamdan dolayı birçok kişinin bayıldığı Urfa mitinginde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından toplu temel atma törenine geçildi. Sinevizyon gösterisiyle temel atma törenlerinin izlendiği miting, çocuklara yapılan oyuncak dağıtımıyla sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Celalettin Güvenç Emine Erdoğan Ömer Çelik Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title