Haberler

Erdoğan: 'Referandumda Oyunuz (Evet) Olsun'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bayramınız Kutlu Olsun, Referandumda Oyunuz (Evet) Olsun. Biz Böyle Olacağını Biliyoruz' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bayramınız kutlu olsun, referandumda oyunuz (evet) olsun. Biz böyle olacağını biliyoruz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatınca, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki birinci tur görüşmeleri sırasında kürsüye çıkanların konuşmalarını da eleştirerek, şunları söyledi:

''Kürsüye çıkanlar, 21 Ekim referandumu ile ilgili konuşması gerekirken, 'Biz bugün burada bunu konuşmamalıyız' dedi. Ne konuşmalıydık? 'Şu anda teröre kurban edilmiş yavrularımız var, bugün burada onu konuşmalıydık.' Kardeşim onunla ilgili bir süreç işliyor, o ayrı, bu ayrı. Bir devleti yönetiyorsun, yasama organında her şey yürüyecek. Büyük devlet olmanın gereği bu. Yasama organının kendine ait görevleri var. Terör olayına karşı ilgili kurumlar tüm tedbirleri alacaktır ve şu anda Meclis'e bir tezkere geliyor. O tezkerede ne söyleyeceksen o gün orada söyle. Ama şimdi de referandumla ilgili ne söyleyeceksen söyle. Yani hedef saptırıyorlar, hedef bu. Bu, tabii bu karanlık ellere, teröre, yalanlara, çarpıtılmış tarih dedikodularına tevessül edenlere de prim vermiş oluyor. Kendi içinde birliği, beraberliği olmayan bir yapı. Türkiye, tüm bu karanlık girişimlere ortak cevabı, işte şu güzel bayram günüde tüm dünyaya gösterdiğimiz dayanışma, dostluk, kardeşlik, birlik ruhuyla verecektir. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bu aziz millete kastedenler, bu milletin tarihinden, coğrafyasından, köklü medeniyetinden ve kültüründen bigane olanlardır.''

AK Parti Teşkilatı'ndan, 8 günlük süre içinde halkı referanduma katılmaya ve referandumda da ''evet'' mührü basmaya davet etmelerini isteyen Erdoğan, ''(Evet) oyu, Türkiye'nin geleceğini kilitlemek isteyen zihniyete, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine inanmış halkımızın bir cevabı olsun'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title