Haberler

Erdoğan: Referandum 21 Ekim'de Bitirilmiş Olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Referandum Sürecinin 21 Ekim'de Bitirilmiş Olacağını Belirtti Şöyle Bir Başlık Atıyoruz; 'Bayramınız Hayırlı Olsun, Oyunuz Evet Olsun' Diyoruz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sürecinin 21 Ekim'de bitirilmiş olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı referandumunda biz halkımızın büyük bir çoğunluğuyla şöyle bir başlık atıyoruz; 'Bayramınız hayırlı olsun, oyunuz evet olsun' diyoruz" dedi.

Erdoğan, Altınpark Anfa Fuar alanında düzenlenen iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde spekülasyonlara fırsat vermemek için, ''millete gitmek istediklerini'' söyledi. Kararı, halkın vermesini istediklerini ifade eden Erdoğan, ''Bu iş oyunlara gelmesin istiyoruz. Şimdi artık cumhurbaşkanlığı boşluğu yok'' dedi.

AK Parti iktidarının her alanda rekorlara imza attığını söyleyen Erdoğan, "Bazı zümreler bundan rahatsızlık duyuyor. Türkiye'nin yeni gerginlik ve çatışma alanlarına ihtiyacı yoktur. Halkın arasındasınız, böyle bir sıkıntı var mı? Ama maalesef arı kovanına çomak sokuldu da onun için... Halkımız bu tür sanal gündemlerin çok uzağındadır. Ramazan'da yardımlaşma içinde olunmasını bile hazmedemiyorlar. Bu yardımlaşmaları AK Parti davasına gönül vermiş hayırseverler dağıtıyor. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Yapılanlar millet olmanın gereğidir" dedi.

Türk milletinin farklı bir medeniyet olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Medeniyetimizde bir tas çorbayı birbiriyle paylaşan insanlar var. Biz bu medeniyetten geliyoruz. Bu, kavgacı düşünceleri ötelemeyi getirir'' dedi.

Ramazan ayında belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin yardımlara yönelik sosyal çalışmaları bırakmamasını isteyen Erdoğan, ''Muhtaç kişi kalmayana kadar kapı kapı dolaşmalıyız. Milletimizle yeni diyalog köprüleri kurmak için Ramazan ayı büyük bir fırsattır'' dedi.

Siyasetin, doğruya güç vermek ve hayırlı işlere destekte bulunmak olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bizim siyasetimizin farkı, insana hizmeti esas alması, kısır çekişmeler yerine, hizmeti esas almasıdır. Yolumuza devam talimatını milletimiz sandıkta ortaya koymuştur'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title