Haberler

Erdoğan: "Papa Türkiye'ye Geliyor Diye Riga Zirvesi ile Oynayamayız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ""papa Türkiye'ye Geliyor Diye Riga Zirvesi ile Oynayamayız. Çünkü Riga Zirvesine Dünyanın Devlet Başkanları, Hükümet Başkanları Geliyor ve Biz Orada Birçoğu ile Görüşme Fırsatı Bulacağız. Bunu İptal Etmemiz Mümkün Değil" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''''Papa Türkiye'ye geliyor diye Riga Zirvesi ile oynayamayız. Çünkü Riga Zirvesine dünyanın devlet başkanları, hükümet başkanları geliyor ve biz orada birçoğu ile görüşme fırsatı bulacağız. Bunu iptal etmemiz mümkün değil'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, Türk ve dünya medyasına son olarak bir şey söylemek istediğini belirterek, uluslararası diplomaside oturmuş bir disiplin olduğunu ve münasebetlerin bu disiplin içinde yürütüldüğünü hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığının, Papa'nın ziyaretinin Riga Zirvesiyle çakıştığını bildirdiğini, ziyaretin iki gün önce veya sonra yapılmasının mümkün olup olmadığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ama aksi takdirde bizim Riga Zirvesinde olma durumumuz var. Bu da kendilerine iletilmiştir. Fakat, kendi programları gereği şu andaki belirlenen tarih uygun görülmüş. Böylece Türkiye ziyareti bu tarihe göre gerçekleşiyor. Şimdi biz Papa Türkiye'ye geliyor diye Riga Zirvesi ile oynayamayız. Çünkü Riga Zirvesine dünyanın devlet başkanları, hükümet başkanları geliyor ve biz orada birçoğu ile görüşme fırsatı bulacağız. Bunu iptal etmemiz mümkün değil. Oraya gideceğiz. Ve kaldı ki devletler kişilerle ayakta durmuyor. Sistem var. Bu sistem içinde ben olmadığım zaman vekilim bu görevi yürütüyor. Ben yokken burada vekilim var. Mehmet Ali Şahin Bey Camlı Köşkte Papa'yı kabul edecek.''

Başbakan Erdoğan, davetin asıl sahibinin Cumhurbaşkanı olduğunu ve Cumhurbaşkanı ile görüşmenin gerçekleşeceğini hatırlatarak, mihmandar olarak da Devlet Bakanı Beşir Atalay'ı görevlendirdiğini hatırlattı.

Recep Tayyip Erdoğan, Riga Zirvesinde Kıbrıs konusunun ele alınıp alınamayacağı yönündeki soruya ''Hayır'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title