Haberler

Erdoğan: "Özürlülerin Önündeki Engelleri Kaldırmanın Gayreti İçindeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü vatandaşların, hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun bir gereği olduğunu belirterek, "Özürlü vatandaşların önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içindeyiz" dedi. Başbakan Erdoğan Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Özürlüler Yasası ile özürlü vata...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü vatandaşların, hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun bir gereği olduğunu belirterek, "Özürlü vatandaşların önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içindeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Özürlüler Yasası ile özürlü vatandaşların önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın hukuki zeminini hazırladıklarını belirterek, Yasa'nın uygulamaya geçirilmesi için de gerekli ödeneğin bütçeden ayrıldığını kaydetti.

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan özürlü sayısının artmasını önlemek amacıyla iş ve trafik kazalarının azaltılmasına, anne ve çocuk sağlığının korunmasına yönelik tedbirlerin üzerinde de hassasiyetle durduklarını vurgulayan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Özürlülerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır. Bu çerçevede özürlülerimizin üreten bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşüyor" (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title