Haberler

Erdoğan, Orman Yangını Yerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'daki orman yangınında yanan evleri ahırlarıyla beraber, yerel mimariye uygun olarak yıl sonuna kadar yapıp, sahiplerine teslim edeceklerini bildirdi.

Erdoğan, Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçelerine bağlı köyleri etkileyen yangın bölgesinde, helikopterle incelemelerde bulundu. Daha sonra Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğüne gelen Başbakan Erdoğan, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, yangında zarar gören ev, ahır ve ibadethaneler bulunduğunu belirterek, mağduriyetin giderilmesi için dün Bakanlar Kurulunda kararlar aldıklarını hatırlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunun neticesinde de öncelikle mağdur olan bu bölgedeki vatandaşlarımıza belli bir devlet yardımını yaptık. Şimdi de süratle İnşallah yıl sonuna kadar bütün bu yanan evleri, ahırlarıyla beraber buradaki yerel mimarinin gereği neyse, bu yerel mimariyle süratle yapıp sahiplerine teslim edeceğiz. Burada hiçbir vatandaşımızın mağduriyetini kabul edemeyiz. Zira ülkemiz demokratik, laik, sosyal bir devlettir. Sosyal devlet olmanın gereği de bu olaylar karşısında anında devlet olarak kurum ve kuruluşlarımızla burada olup, yardımımızı da azami ölçüde verebilmektir. Nitekim Erzurum, Bingöl, Bursa ve bir çok yerde olsun, bu yardımları verdik ve hamdolsun taahhütlerimizi de hiç bir zaman aksatmadık. Burada da aksatmayacağız. Vatandaşlarımız yıl sonuna kadar evlerine kavuşacaklardır. Şu anda da yardımlarımızı, valilik ve kaymakamlık nezaretinde yürütmekteyiz. İlk etapta yardımlar zaten vatandaşlarımıza ulaştırıldı ve dağıtımları da yapıldı.''

Yanan alanların turizme açılacağına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunların hepsi her zaman duyduğumuz dedikodulardır. Şu anda da yine bu tür duyulan bir dedikodu. Beş yıllık iktidarımız döneminde, bu yanan alanlardan neresi turizme açılmış? Bize gösterirlerse bu iddia sahipleri, çok memnun oluruz. Bizim süratle, şu andaki hedefimiz bu yerleri hemen ağaçlandırmak ve yine eski haline döndürmektir. Hatta dikeceğimiz ağaç nevilerine varıncaya kadar.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title