Haberler

Erdoğan: "Öğretmenlerimizin Rolü Büyük"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızın Ahlaki ve Kültürel Yönden Gelişmiş, Okuyan, Düşünen, Uygulayan ve Neticelendiren Özgür Bireyler Olarak Yetişmesinde Öğretmenlerimizin Büyük Rolü Var" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde öğretmenlerimizin büyük rolü var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün aynı zamanda Millet Mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Başöğretmenliği kabul ettiği gün olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor.

Bunu sağlamak üzere, göreve geldiğimiz ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı,gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz.

Zira, 21. Yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor.

Bunun için, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık.''

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' dediğini hatırlatan Erdoğan, şunları ifade etti:

''Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum, eğitim sisteminde çağı yakalayamamış milletler, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır. İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.

Yılların ihmali sebebiyle öğretmenlerimizin bugün karşı karşıya olduğu sorunları gayet iyi biliyoruz. Onların hayat standartlarını yükseltmek, çalışma koşullarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini arttırmak için imkanlarımızı zorlayarak gerekli adımları attık, atıyoruz.

Bu doğrultuda, öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi iyileşmeler sağladık. Hazırlık ödeneği ve ek ders ücretlerini önemli ölçüde arttırdık. Öğretmenlik mesleğini kademelendirdik. Öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen devri başladı. Öğretmenlerimizi atama ve tayin kuyruklarından da kurtardık. Atama ve tayinler artık öğretmenliğin onuruna yakışır bir biçimde, internet ortamında, objektif olarak yapılıyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title