Haberler

Erdoğan: Obama'nın Açıklaması Hassasiyetlerimiz İstikametinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Azerbaycan'ın hakkını, hukukunu çiğnetmeye yönelik tavır içerisinde göstermek çabalarının ''aymazlık'' olduğunu belirterek, ''Bu konuda Azerbaycan'ın hukukuna en ufak bir gölge düşürmeyen AK Parti iktidarı bundan sonra da düşürmeyecektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin ABD Başkanı Barack Obama'nın bugün yaptığı konuşmaya ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Obama'nın, Türkiye'nin hassasiyetlerini bilerek, o istikamette bir açıklama yaptığını belirten Erdoğan, ''Bazı mahfillerin bildiğiniz gibi bu konuya alakalı beklentileri çok farklıydı, ama o olmadı'' dedi.

Erdoğan, Obama'nın açıklamasının, şu andaki ABD yönetiminin bu konuda gösterdiği hassasiyeti gözler önüne serdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Süreci bizlerde şu ana kadar hep hassasiyetle takip ettik. Fakat ben bugün parlamentoda bazı açıklamaları dinleyince şok oldum. Bazı partiler adına çıkan konuşmacılar, ne yazık ki, benim gerek Sayın Obama ile gerekse Sayın Putin ile yapmadığım görüşmeleri ve onların da yapmadıkları açıklamaları yapmış gibi gösterdiler. Benim gerek son Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde yaptığım görüşmeler, ki orada Putin ile bir görüşme yok. Sayın Medvedev ile yaptığım görüşme var, Sayın Obama ile yaptığım görüşme var.

Bütün bu görüşmelerde bizim Azerbaycan'ın hukukuna halel getirecek bir en ufak bir sapma söz konusu değildir. Bugüne kadar 20 yıllık Minsk Üçlüsü sürecinde 17 kez bir araya gelirlerken, şurada sadece son birkaç ay içerisinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Sarkisyan ile bildiğiniz gibi Medvedev ile birlikte 10 kez bir araya geldiler. Bunlar bütün bu yapılan çalışmaların neticesindedir. Son seyahatimizde gerek Fransa, gerekse Sayın Obama ile üçlü olarak da bu çalışmayı yapıp, tarafları bir araya getirmek suretiyle, 'artık bu işi neticelendirmenin vakti geldi geçiyor' diye bizim ısrarlarımız olmuştur.''

Erdoğan, TBMM'ye gönderilen Ermenistan ile ilgili Zürih'teki protokollerin de ''Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bölgesel barış tesis edilmeden devreye girmeyeceğini'' belirterek, bu durumu Sarkisyan'a da açıkca söylediklerini kaydetti.

Ermenistan'da yapılan eylemlere ilişkin de değerlendirme yapan Erdoğan, ''Ermenistan'da sokağa dökülen aşırı uçların cinsi, cibilliyetini bilemem. Bunlar tamamen uluslararası ahlak kurallarını çiğnemeye yöneliktir. Bu tür şeyler Türkiye'de de yapılabilir, bunun karşılığında o zaman ne yapacaklar. Bunlarla bir netice alınmaz, bir yere varılmaz, bunlarla sadece normalle süreci zorlamaya döner. Olay bu kadar basittir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title