Haberler

Erdoğan: "Nisan'dan Önce Kimse İsim İstemesin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle İlgili Olarak, "Nisan'dan Önce Bizden Kimse İsim İstemesin. Bu Kadar Bu İşe Meraklı Olanlar Varsa Onlar İsimlerini Açıklasın, Biz Açıklamıyoruz. Bu Benim Stratejimdir, Genel Başkan Olarak Hakkımdır" Açıklamasını Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, "Nisan'dan önce bizden kimse isim istemesin. Bu kadar bu işe meraklı olanlar varsa onlar isimlerini açıklasın, biz açıklamıyoruz. Bu benim stratejimdir, genel başkan olarak hakkımdır" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, İSO'nun Ocak ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamen anayasa ve demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bazılarının Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağını bilmediğini dile getiren Erdoğan, Anayasanın 96, 101 ve 102. maddelerin net ve açık olduğunu belirterek, "Tüm bunlara rağmen kendilerini böyle zorlayarak, (167'i yetmez 367'yi bulman gerekir, 367'yi bulmadan şu olmaz, bu olmaz...) Bal gibi yeter" dedi.

"Yapay risk oluşturmaya çalışanlar da artık bundan vazgeçmelidir" diyen Erdoğan, bu tür tartışmaların yerli ve yabancı yatırımcıları tedirgin ettiğini belirtti.

Genel seçimlere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin seçim ekonomisi kavramını siyasi literatürden tamamen çıkarması gerektiğini belirterek, "Böyle bir şeye asla tenezzül etmeyeceğiz. Seçim ekonomisi kavramıyla Türkiye'ye haksızlık, milletin bize verdiği emanete haksızlık etmeyeceğiz. Bu konuda da son derece kararlıyız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title