Haberler

Erdoğan, Musevi Vatandaşların Hanuka Bayramını Kutladı

Güncelleme:

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı'nı kutladı. Erdoğan bayram nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı'nı en samimi dileklerimle tebrik ediyorum. Toplumsal, kültürel ve beşeri yapımızdaki çeşitliliği, Türkiye'yi bugünlere taşıyan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dayanışmamızı ve muhabbetimizi artıran en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz.

Türkiye, bu zengin kültürel ve tarihsel mirasını şimdiye kadar nasıl özenle koruduysa, bundan sonra da aynı şekilde muhafaza edecektir.

Bu doğrultuda son 12 yıldır hayata geçirdiğimiz reformlarla, her vatandaşımızın, din, dil, ırk, etnik köken ve inanç ayrımına maruz kalmadan, eşit bireyler olarak, kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgür bir şekilde yaşayabilmelerini temin etmenin çabası içindeyiz.

Tarihin en zor ve acı dönemlerinde kendilerine kucak açtığımız, asırlardır bu topraklarda, medeniyetlerin beşiği Anadolu'da, birlik, beraberlik ve karşılıklı saygı içinde yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, hiç şüphesiz, Türkiye'nin asli unsurları arasında yer alıyorlar.

Musevi vatandaşlarımız, geçmişte olduğu gibi bugün de, mesleki, sosyal, akademik ve iş dünyasındaki başarıları ile ülkemize emsalsiz katkılar sağlamaya devam ediyorlar.

Yüzyıllardır sevinç ve ümitlerimizin yanı sıra kederlerimizin de ortak olduğunu unutmadan, kadim birlikteliğimizi muhafaza ederek ve 77 milyon el ele vererek geleceğe yürüyeceğimize, ülkemizin 2023 hedeflerini hep beraber gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.

İdrak ettikleri bu müstesna günlerin, Musevi vatandaşlarımıza huzur, barış, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyor; tüm Musevilerin Hanuka Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, bu vesileyle bütün vatandaşlarıma en kalbi sevgi ve selamlarımı sunuyorum." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title