Haberler

Erdoğan: 'Milletin Hiç Bir Ferdine Farklı Gözle Bakmadık'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bu Milletin Hiç Bir Ferdine Bugüne Kadar Farklı Gözle Bakmadıklarını Belirterek, 'Bizim Ülkemizdeki Azınlıklar Bellidir. Bu da Lozan'da Tanımlanmıştır. Onun Dışında Bizim Ülkemizde Azınlık Yoktur' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bu milletin hiç bir ferdine bugüne kadar farklı gözle bakmadıklarını belirterek, ''Bizim ülkemizdeki azınlıklar bellidir. Bu da Lozan'da tanımlanmıştır. Onun dışında bizim ülkemizde azınlık yoktur'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, bazılarının şiddete dayanarak siyaset yaptıklarını zannedebileceğini ifade ederek, "Bazı marjinallar, Türkiye'nin ortak değerlerinden ayrışmayı, kendileri için bazı alanları zannedebilirler. Ancak, bu millet sağduyusuyla, aklıselimiyle onların gerçek amaçlarını görmeye muktedirdir'' diye konuştu.

ABD temasları hakkında bilgi veren Erdoğan, daha önce kurulan üçlü mekanizmadan sonuç alınamadığını ABD Başkanı Bush'a ifade ettiğini söyleyerek, ''15 ay bu mekanizmanın çalışmasını bekledik. Bu mekanizmadan netice alınamadığı içindir ki artık bu safhaya geldik'' dedi..

Ortak düşmana karşı ortak bir mücadele verilmesinin gereğinin altını çizdiklerini ifade eden Erdoğan, ''Düşman nedir? Düşman, ortadan kaldırılması gerekli olan bir unsurdur. Öyleyse ortadan kaldırılması gerekli olan unsura karşı da bu mücadele sürecektir'' diye konuştu.

Bu konuda sesli ve görsel istihbarat paylaşımının önemine işaret eden Erdoğan, bu konuda mutabık kaldıklarını söyledi. Yaptıkları görevlendirmenin bir üçlü mekanizma olmadığını da vurgulayan Erdoğan, ''buna 'üçlü bir sistem veya dayanışma noktası' da diyebiliriz'' dedi.

Erdoğan, ''Türkiye'nin bugün geldiği noktanın ciddiyeti ve müdahale kararı, siyasi veya askeri bir karar olmanın ötesinde, bir millet kararı, bir ülke kararı olduğu icap ediyor'' diye konuştu.

Erdoğan, CHP'nin, damadının özel sektör firmasında çalışmasını sanki yeni keşfetmiş gibi saldırdığını ifade ederek, ''Güya bu firma, Irak'ın kuzeyinde inşaat işi almış, bunun benimle alakası varmış... Firmanın, Irak'ın genelinde aldığı tek bir iş bile yok. Bu durum; dürüstlükle, ahlakla izah edilemeyecek bir ucuz siyaset örneği. Durumu daha da vahim yapansa, Sayın Baykal ve arkadaşlarına mahsus bir siyasi kalpazanlık örneği olması'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title