Haberler

Erdoğan: Meşru Zemindekiler İçin Demokrasi Vardır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasal Düzen İçinde Meşru Zeminlerde Kalanlar İçin İşleyen Bir Demokrasi Bulunduğunu Belirterek, 'Dost, Düşman Herkesin Kabul Ettiği Gibi Türkiye, Son Yıllarda Demokratikleşme Alanında Devrim Sayılacak Reformlar Gerçekleştirmiştir' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasal düzen içinde meşru zeminlerde kalanlar için işleyen bir demokrasi bulunduğunu belirterek, ''Dost, düşman herkesin kabul ettiği gibi Türkiye, son yıllarda demokratikleşme alanında devrim sayılacak reformlar gerçekleştirmiştir'' dedi.

Erdoğan, televizyonlarda yayımlanan ''Ulusa Sesleniş'' programında yaptığı konuşmada, 2007'nin, hayatın her alanında kaydettikleri gelişmelerin, içeride ve dışarıda yaşanılan zorlukların yanında bütün bu tarihi kararların alındığı müstesna bir yıl olduğunu ifade ederek, "2007'yi geleceğimiz adına milletimizin kar hanesine yazılan bir yıl, çok büyük bir kazanç olarak görüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin, birlik ve beraberliğine kast eden terör örgütünü toplumdan tecrit etme mücadelesinde yeni bir safhaya girdiğini söyledi.

Türkiye'de hak arama yollarının açık olduğuna işaret eden Erdoğan şunları kaydetti:

''Anayasal düzen içinde meşru zeminlerde kalanlar için işleyen bir demokrasi vardır. Dost, düşman herkesin kabul ettiği gibi Türkiye, son yıllarda demokratikleşme alanında devrim sayılacak reformlar gerçekleştirmiştir.

Bir kez daha söylüyorum, terörün hiç bir gerekçesi yoktur, olamaz. Bu yolla bir yere varmak da mümkün değildir.

Geçmişte bazı bölgelerimizin ihtiyaçlarına yeterince cevap verilmediği, yapılması gereken yatırımların ihmal edildiği bir gerçektir, ama bu üzücü tablo artık değişmeye başlamıştır, daha da değişecektir. Batıda olanın doğuda da olması, söz gelimi İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, Konya'da bulunanın Diyarbakır'da, Tunceli'de, Ağrı'da, Batman'da, Siirt'te de bulunması için imkanlarımızı seferber ettik.''

2003 yılından bugüne Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılan yatırım tutarının 8.4 milyar YTL olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, terörün yol açtığı sıkıntılar azaldıkça bu yatırımların, özellikle özel sektör ve yabancı sermaye yatırımlarının daha da artacağını vurguladı.

Bu yeni anlayışın etkilerinin, hem şehirlerde, hem insanlarda görülmeye başlandığını ifade eden Erdoğan, ''Zaten varlığını olumsuzluklara, düşmanlıklara, kin ve nefrete borçlu olan terör odaklarını rahatsız eden de işte budur'' dedi. Erdoğan, ''İnşallah 2008 yılı Türkiye'nin de içinde yer aldığı bu bölgenin, acılarla yoğrulan bu coğrafyanın yeniden huzur, barış ve istikrarı yakaladığı bir yıl olacaktır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde, tüm vatandaşların yeni yıllarını kutlayarak, eşleri ve çocuklarıyla birlikte ''mutlu nice yıllar'' temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title