Haberler

Erdoğan Merhametin Önemini Anlattı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Hz. Muhammed'in kendi dünyasındaki yerini ve merhametin önemini anlattı:

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 14 - 20 Nisan tarihleri arasında kutlanılan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ataköy'de bulunan Sinan Erdem Spor Salonu'nda "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu program düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve binlerce vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Muhammed'in kendi dünyasındaki yerini anlattı:

"Bu geniş coğrafyada yaşayan her bir insanın şu soruyu kendisine çok güçlü ve çok samimi bir şekilde sormasını, bunun cevabını en samimi şekilde aramasını, araştırmasını gönülden arzu ediyorum: Nerede yanlış yaptık ve yapıyoruz? Neden bu haldeyiz? Hangi hata, hangi eksiklik bizim coğrafyamızı, bizim medeniyetimizi buralara getirdi?"

"Bu coğrafya neden kanla, gözyaşıyla, acıyla anılan bir coğrafyaya dönüştü? Neden her köşeden feryat yükseliyor? Neden yakın çevremizde havaya küller savruluyor? Neden çocuklar ölüyor, neden kadınlar umutsuzluk içinde, çaresizlik içinde kıvranıyor? Yoksulluk neden bu coğrafyanın kaderi haline geliyor? Evet, neden uzunca bir süredir farklı ülkelerde kardeş kardeşi, aynı kıbleye dönenler birbirlerini katlediyor?"

"Bu soruların cevapları, zor cevaplar değildir aslında. Bu soruların cevapları uzaklarda değildir, kalın kitapların derinliklerinde, karmaşık kimyasal denklemlerin içinde değildir kardeşlerim. Bu soruların cevapları başkasında da değil, bizzat bizdedir, kendimizdedir, nefsimizdedir"

"Her zaman ve her zeminde, merhamet elimizi ateşin düştüğü tüm coğrafyalara uzatmaya devam edeceğiz. Merhamet çadırımızı, zulmün düştüğü her yere kurmaya devam edeceğiz"

Bölgemizde yaşanan savaşlar, Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de, Libya'da ve dünyanın daha birçok coğrafyasında süren çatışmalar, vahşetler, merhametten nasibini alamamış bir zihniyetin sebep olduğu feci sonuçlardır"

"Biz, merhametin çağrısına kulak tıkayanlardan olamayız. Türkiye olarak, hem küresel ölçekte hem de yakın coğrafyamızda, yüreğimizi ortaya koyarak yaptığımız çağrılar, esasen hak, adalet çağrısı olduğu kadar, merhamet çağrısıdır"

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu etkinliğe katıldı. Erdoğan konuşmasını yapması için sahneye çıktığında salonu dolduran binlerce vatandaş ayağa kalkarak Erdoğan'ı uzun süre ayakta alkışladı. Vatandaşlar 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attı. Merhametin ve Kutlu Doğum Haftası'nın öneminden bahseden Erdoğan, Hazreti Peygamberin alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirtti.

"HZ. MUHAMMED KARANLIĞI AydınLATTI"

Hazreti Muhammed'in örnek bir hayat sunduğunu belirten Erdoğan, "O vefatıyla dahi insanları, tüm insanlığı aydınlattı" dedi. Erdoğan, Necip Fazıl'ın, "Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber / Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber" dizelerini hatırlattı.

"BİZİM RUHUMUZUN RENGİ MERHAMETTİR"

Hazreti Peygamber'in, vefatıyla dahi varlığa anlam kattığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, rahmetin, varlıkların bütününü kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin insanlarıyız. Bizim ruhumuzun rengi merhamettir. Bizim acılarımızın şifası merhamettir. Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki komşusu aç iken tok yatmayı elinin tersiyle iter. Bu medeniyet, sadece yanında, yöresinde değil, yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında zulüm varsa, o zulmü ortadan kaldırmadan gözüne uyku girmeyen insanların m

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title