Haberler

Erdoğan: "Meli Malı İfadelere Şık Bakmıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Celal Talabani'nin Açıklamalarına İlişkin, "Böyle Çok Hafif, Yaptırımı Olmayan İfadeler Kullanmayı Hiçbir Zaman Doğru Bulmuyoruz. Meli, Malı İfadelere de Şık Bakmıyoruz. Onları da Doğru Bulmuyoruz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Celal Talabani’nin açıklamalarına ilişkin, “Böyle çok hafif, yaptırımı olmayan ifadeler kullanmayı hiçbir zaman doğru bulmuyoruz. Meli, malı ifadelere de şık bakmıyoruz. Onları da doğru bulmuyoruz” dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, The Economist Conference’ın 15. Yuvarlak Masa Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Türkiye ve diğer komşu ülkeleri Irak’ın içişlerine karıştığına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

“ÖNÜ ARKASI DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMA”

Erdoğan, Türkiye'nin, tüm etnik, mezhebi, dinsel unsurların bir birleri üzerinde egemenlik kurma çalışmalarının olmamasını gerektiğini savunan, bunu Anayasa ile teminat altına alınmasını istemiş olan bir ülke olduğunu söyledi. Erdoğan, “Irak'ın yer altı yerüstü zenginliğinin tüm Irak halkına ait olması gerektiğini söyleyen bir ülkeyiz. Kerkük’ün kesinlikle özel bir statüyle yönetiminin belirlemesi gerektiğini ifade eden bir ülkeyiz. Irak'ın özellikle, Kuzey Irak'taki halkla akrabalık bağlarının çok geniş ve yaygın olduğu bir ülkeyiz. Burada tabii ki Türkiye olarak söyleyecek sözlerimiz var, düşüncelerimiz var” dedi. Talabani'nin açıklamasını "önü arkası düşünülmeden yapılmış" bir açıklama olarak gördüğünü kaydeden Erdoğan, "Bunu, her şeyden önce Talabani'nin bulunduğu makama asla uygun görmüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir ülkenin içişleri ile ilgili olarak yapmayı düşündüğü attığı bir adım yoktur, söz konusu da değildir" diye konuştu.

ERDOĞAN AÇIKLAMAYI ÇİRKİN BULDU.

Türkiye'nin, Irak'a Amerika'dan sonra en çok evladını, sadece onlara lojistik destek verirken kurban veren bir ülke olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu denli olaylara samimi ve olumlu yaklaşan bir ülke için Talabani'nin açıklamasını "çirkin" ve "doğru” bulmadığını ifade etti. Erdoğan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"Sürçülisan olarak etmiştir. Düzeltecektir diye düşünüyorum. Komşularına yönelik bu tavır, Irak'ın geleceğine yönelik olarak da kullanılmış. Bana göre, iyi düşünülmüş ifadeler değildir. Çünkü biz, bir gün, bir ay, bir sene, on sene bir arada olan ülkeler değiliz. Nasıl asırlarca bir arada olmuşsak, bundan sonrada asırlarca bir arada yaşayacak. Burada konuşulacak laflar çok çok önemli, edilecek laflar çok çok önemli."

“MELİ,MALI İFADELERE SICAK BAKMIYORUZ”

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title