Haberler

Erdoğan: "Lübnan'da Birlik ve Beraberlik Zamanıdır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Ziyareti Sırasında Lübnan'daki Son Gelişmeleri Değerlendirme Fırsatı da Olacağını Belirterek, "Doğrusu Hizbullah'ın Hükümetten Çekilmesini Doğru Bulmuyorum. Lübnan'da Birlik ve Beraberlik Zamanıdır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün ziyareti sırasında Lübnan'daki son gelişmeleri değerlendirme fırsatı da olacağını belirterek, ''Doğrusu Hizbullah'ın hükümetten çekilmesini doğru bulmuyorum. Lübnan'da birlik ve beraberlik zamanıdır'' dedi.

Erdoğan, Ürdün Başbakanı Maruf Al Bakhit ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türk askerinin insani yardım bazında çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Ziyaretim esnasında Lübnan'daki son gelişmeleri değerlendirme fırsatımız da olacak. Doğrusu Hizbullah'ın hükümetten çekilmesini doğru bulmuyorum. Lübnan'da birlik ve beraberlik zamanıdır. Yapıcı katkısı olması gereken ülkelerin her türlü desteği vermesi gerekir. Son olarak orada Sanayi ve Ticaret Bakanı'nın öldürülmesi olayı maalesef adeta bir bölünmenin, parçalanmanın başlangıcı sayılabilecek art niyetli bir girişim olabilir. Buna fırsat vermemek gerekir. Onun için dayanışmamız şart. Sinyora hükümetini bu noktada destekliyoruz.''

Erdoğan, Filistin konusunda da hassasiyetlerinin devam ettiğini belirterek, Filistin'in kendi iç bünyesinde birleşme zamanı olduğunu söyledi. İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı tutumu tasvip etmediklerini belirten Başbakan Erdoğan, bu konuda karşılıklı olumlu bir yaklaşım anlayışıyla bir barış sürecinin başlatılmasının şart olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin Irak'a ilişkin sorusu üzerine de Erdoğan, Irak'ın parçalanmasını Türkiye olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Ürdün'de yapılacak olan Başkan Bush ve Maliki görüşmesini önemsiyoruz. Biz de şu ana kadar girişimlerimizi sürdürüyoruz. Riga'da bu görüşme zeminini oluşturmaya çalışacağız. Irak'ın üçe bölünmesini ben bir iç savaşın başlangıcı olarak görüyorum. Şu andaki mevcut iç savaş zirve yapar, bunu da duyurmak istiyorum. Buna da vesile olanları tarih, insanlık affetmez.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title